Home Doe het Zelf Wat moet je doen als je Nespresso apparaat lekt?

Wat moet je doen als je Nespresso apparaat lekt?

by admin

Er is niets vervelender dan een lekkende koffiemachine. Wanneer de Nespresso-machine in de container lekt, wordt het aanrecht nat. In sommige gevallen kunt u het probleem zelf oplossen. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat er verschillende koffiemachines zijn. De onderkant van de Magimix Nespresso-machine lekt bijvoorbeeld, de Nespresso DeLonghi Lattissima heeft een probleem of de beugel van de Krups Nespressso-machine lekt. Hierdoor kan elke oplossing anders zijn. In deze blog wordt de meest voor de hand liggende oplossing uitgelicht.

Koffiezetapparaat lekt

Om het probleem vast te stellen, is het belangrijk om het volgende te vinden, zoals de productnaam van de lekkende koffiemachine. Als je Nespresso-apparaat lekt en je weet niet waar het vandaan komt, dan moet je het water voelen.

 Is het water koud? Dan lekt het water eruit voordat het de koffiemachine bereikt. Is het water warm? Dan is het meestal een onderdeel van de koffiemachine. Alleen op deze manier is het mogelijk om het probleem te vinden en een passende oplossing te vinden. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen wanneer uw Nespresso-apparaat lekt.

Cuphouder schoonmaken 

De Nespresso koffiemachine kan uit de bekerhouder lekken. Als u de beker in de machine plaatst, kan er water naar buiten lekken. In dit geval moet u de houder reinigen waar de beker zich bevindt. Het is belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken. Als u dit bijvoorbeeld niet doet, kan er kalkaanslag ontstaan. Hierdoor kan uw machine gaan lekken.

Stekker er opnieuw indoen 

Wanneer de Nespresso-machine in de container lekt, moet u de stekker uit het stopcontact halen. Vervolgens moet u de lekbak legen en al het water onder de machine vandaan laten lopen. Wanneer u het opnieuw inbrengt, zou het probleem moeten zijn opgelost. Is het waar, lekt het water nog steeds uit de bodem? Neem dan contact op met Nespresso.

Waterreservoir en onderdelen nakijken 

Het waterreservoir is mogelijk niet correct geplaatst en kan daarom niet correct in het apparaat worden geplaatst. Dit kan waterlekkage veroorzaken. Als je het correct teruggeplaatst in de koffiemachine, zou het probleem opgelost moeten zijn.

De schroeven mogen ook niet meer in het apparaat worden vastgedraaid. Wanneer deze schroeven los zitten, is het verstandig om de schroeven weer vast te draaien. Dit zou ook het probleem moeten oplossen.

Zo moet je een koffiezetapparaat ontkalken 

Het schoonmaken en ontkalken van de koffiemachine kan dit probleem grotendeels oplossen. Nespresso biedt een scala aan producten voor het ontkalken van Nespresso-machines. U kunt er een vinden in de onderstaande link. Het ontkalkingsproces vind je in de handleiding van de koffiemachine.

Afhankelijk van het type koffiemachine, kunnen sommige functies zich op verschillende locaties bevinden. De methode om Krups Nespresso te ontkalken is bijvoorbeeld iets anders dan de methode om Nespresso Delonghi te ontkalken. Over het algemeen werkt het ontkalken van Nespresso-machines als volgt:

Stappenplan ontkalken 

Stap 1: Zet de koffiemachine aan. Als het indicatielampje stopt met knipperen, geeft dit aan dat de Nespresso-machine volledig is opgewarmd. Nu kunt u zich voorbereiden op het ontkalken.

Stap 2: Haal alle capsules eruit, inclusief de capsules in de houder, en maak de lekbak leeg. Zet dan alles terug in de machine.

Stap 3: Plaats de beker onder de mok. Het is belangrijk dat er minimaal 1 liter water in zit.

Stap 4: Giet ongeveer 500 milliliter water in de wateropslagtank. Voeg hier ontkalkingsmiddel toe.

Stap 5: Er zijn knoppen aan de voorkant van de machine. Druk een paar seconden op de knop aan de voorzijde. Wanneer beide knoppen beginnen te knipperen, geeft dit aan dat de machine zich in de juiste ontkalkings positie bevindt. Deze knoppen zitten niet altijd aan de voorkant. Wil je hier zeker van zijn, kijk dan in de handleiding van de koffiemachine. Deze handleiding beschrijft hoe je een Krups Nespresso machine of Nespresso Delonghi machine ontkalkt.

Stap 6: Druk vervolgens op de grootste knop. Dit is de knop om een kopje Lungo te geven.

Stap 7: Maak alles leeg en herhaal het proces opnieuw. Vul het waterreservoir met 500 milliliter water en druk op de grootste knop op de machine. Maak dan alles leeg.

Stap 8: Maak het waterreservoir schoon en vul het weer met water. Plaats het kopje onder de koffiemachine en druk nogmaals op de grootste knop . Maak dan alles leeg. De watertank is nu helemaal schoon.

Stap 9: Druk tegelijkertijd op de linker- en rechterknop (niet elk apparaat heeft deze knoppen aan de linker- en rechterkant). Op deze manier kan er weer een vers kopje koffie gezet worden zonder de Nespresso koffiemachine te beschadigen.

Azijn 

Sommige mensen gebruiken een Nespresso-apparaat om te ontkalken met azijn. Het gebruik van azijn is echter schadelijk voor het ontkalken van de Nespresso koffiemachine en zal de koffiemachine beschadigen. De leidingen kunnen beschadigd raken, de kalkaanslag kan niet volledig worden verwijderd en de azijn blijft lang in de koffiemachine. Daarom is het handig om in plaats van azijn andere producten te gebruiken.

Gebruik A-merk cups in je koffiezetapparaat  

Als u bekers van merk B gebruikt, kunnen er problemen optreden. De Nespresso-koffiemachine kan kapot gaan door andere kopjes. U kunt dit eenvoudig verhelpen door de originele beker te gebruiken. Op deze manier kun je de bediening van de koffiemachine hervatten en lekt de Nespresso koffiemachine niet meer bij de bekerhouder.

Is het probleem niet opgelost? Controleer vervolgens of de rand van de beker verbogen is. In dit geval zijn ze niet meer goed op het apparaat aangesloten, dus u moet ze terugbuigen. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste kopje te gebruiken om de juiste instellingen op de koffiemachine te maken. Sommige kopjes passen alleen in een bepaalde positie op de koffiemachine.

Als je bijvoorbeeld een Lungo-specifieke beker gebruikt en de koffiemachine in de espresso-stand zet, kan er een lek ontstaan. Dit kan ook schade veroorzaken aan de Nespresso-machine door andere kopjes. Dit komt doordat er teveel druk wordt uitgeoefend.

Neem contact op met Nespresso als het niet lukt

De meeste Nespresso-koffiemachines zijn slim gecombineerd. Hierdoor is het meestal onmogelijk om de koffiemachine los te draaien. de reden? Dit wordt meestal gedaan om veiligheidsredenen en om andere redenen. Op deze manier worden reparaties nog steeds uitgevoerd door Nespresso en kan de koffiemachine niet worden gedupliceerd. Daarnaast is het verstandig om de apparatuur niet zelf te repareren. Hierdoor kan de garantie komen te vervallen.

Is uw Nespresso-apparaat kapot? Kunt u het probleem niet zelf oplossen en blijft de storing bestaan, dan is het verstandig om contact op te nemen met de Nespresso service hotline. In de meeste gevallen moet de koffiemachine worden verzonden. Dit komt doordat losse onderdelen niet privé kunnen worden besteld.

Als de machine kapot gaat, lost Nespresso het probleem zelf op. Binnen het garantie bereik zijn er geen kosten. In andere gevallen moeten reparatiekosten worden betaald. Nespresso houdt u echter altijd op de hoogte van storingen en gerelateerde kosten. Als de kosten hoog zijn, biedt Nespresso soms kortingen via de servicelijn.

Veelgestelde vragen

Hoe kijk je het waterreservoir na?

Het is makkelijk om dit na te kijken klik hier voor meer informatie.

Moet je A of B merk cups gebruiken?

Er zit veel verschil tussen deze twee merken voor meer informatie klik dan hier.

Koffiezetapparaat lekt, wat moet je nu doen?

Klik hier voor meer informatie over het lekken van een koffiezetapparaat.

You may also like