Home Doe het Zelf Huis geluidsdicht maken!

Huis geluidsdicht maken!

by admin

U woont misschien in een grote stad of aan een drukke weg. Je huis is alles waar je van kunt dromen. Door al het omgevingsgeluid kan alleen jij je thuis niet concentreren.

Als je thuiskomt, wil je kunnen ontspannen, al die raceauto’s geven je een gevoel van haast.

Of, als u in het weekend wilt rusten, besluit uw buurman een groot feest te houden met livemuziek. Er is een oplossing om al deze onnodige geluiden buitenshuis te houden.

Het geluiddicht maken van de kamer wordt steeds meer gedaan en kan je helpen om rust in huis te creëren.

Geluidsdichte kamer 

Uiteraard zijn er meerdere kamers in uw huis. Laten we het nu hebben over een geluiddichte woonkamer. Heeft u een ruime woonkamer, dan kunt u ervoor kiezen om een ​​grote boekenkast of ander type kast tegen de muur te plaatsen.

Een grote kast maakt de muur eigenlijk dikker, en hoe dikker de muur, hoe minder lawaai hij maakt. Daarnaast heb je direct een prachtige minibibliotheek in de woonkamer.

Of je kunt de kast versieren met kunstwerken en enkele mooie foto’s van reizen en / of familie. Hoe meer kasten er zijn geïnstalleerd, hoe minder geluid het produceert.

Als u voegen in uw woning heeft, kunt u ervoor kiezen deze af te dichten met geluidwerende kit. Spuit de kit op de voeg en laat deze enkele uren drogen.

De kit is gemaakt van elastisch materiaal dat geluid kan blokkeren. Kies altijd afdichtingsmiddelen op waterbasis, omdat deze het gemakkelijkst schoon te houden zijn nadat ze op de muur zijn aangebracht.

De kit is in bijna elke doe-het-zelfzaak te koop en de prijs is laag. Daarom is dit een goedkope en effectieve oplossing om uw kamer geluiddicht te maken

Geluiddichte ruimte 

Zoals eerder vermeld, hoeft het geluid isoleren van een ruimte niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn veel manieren waarop u voor meer rust in uw huis kunt zorgen.

Ten eerste is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is. Dit haalt niet alleen de ergste warmte of koude warmte uit je huis. Het zorgt er ook voor dat er minder geluid van buitenaf de woning kan binnendringen.

Kijk je bijvoorbeeld naar een woning in het centrum van Amsterdam, dan hoor je vaak dat deze woningen gehorig zijn. Dit komt doordat de woning erg oud is en daardoor nooit echt geïsoleerd.

Controleer daarom nogmaals of uw huis correct of voldoende geïsoleerd is.

als niet? Overweeg dan of u investeert in goede isolatiematerialen. Meestal moet het probleem van plafond en muren en vloeren worden opgelost. Een volledig geïsoleerde woning levert een positieve bijdrage aan geluiddichte en warme woningen.

Zorg er altijd voor dat uw huis geïsoleerd is door professionals. U kunt zelf isolatie onderhoud uitvoeren, maar zorg wel voor een goede werking.

Plafond 

Geluiddichte plafonds zijn het handigst als u andere verdiepingen of andere huizen boven de betreffende kamer heeft. Als u zich al op de bovenste verdieping van het huis bevindt, hoeft u het plafond meestal niet geluiddicht te maken.

De geluidsisolatie aan het plafond is erg goed. Koop bijvoorbeeld geluidsisolerende schuimpanelen. Dit zijn foamwanden en kunnen ook gebruikt worden om het geluid in de opnamestudio te dempen. Een andere vorm van plafondgeluidisolatie is het plafond. Deze looks zijn erg stijlvol en zorgen ervoor dat je geen last hebt van de buren boven.

Soms maakt je plafond veel lawaai door buren erboven enzovoort. De samenleving moet in harmonie met elkaar leren leven. Chatten met de buren boven is meestal voldoende om een ​​oplossing voor het lawaai te vinden.

De buren boven hebben misschien gekozen voor tapijten of dikkere tapijten in dichtbevolkte gebieden. Zo’n dikke vloer kan al veel lawaai elimineren. Ze moeten misschien ook oppassen dat ze niet elke keer volgen. Dit levert ook veel ruisinterferentie op.

U kunt er ook voor kiezen om een ​​compromis te sluiten. De buren boven kunnen bijvoorbeeld iets met de vloer doen, en ook het plafond kan iets doen. Op deze manier worden beide huizen tegelijkertijd geluiddichter. Op deze manier zullen jullie beiden kosten maken, maar het resultaat is gunstig voor beide partijen.

Slaapkamer, Bed, Appartement, Kamer, Interieur Design

Ramen 

Als uw ramen zijn voorzien van dubbele beglazing, is dit meestal handig. Als je in een oud huis woont met alleen enkele beglazing, overweeg dan om dubbele beglazing te kopen.

Dit helpt je niet alleen warm te blijven, maar vermindert ook het geluid dat door de ramen te horen is. U kunt de ramen geluiddicht maken door binnenin winddichte strips te plaatsen. Dit zal alle scheuren dichten en ervoor zorgen dat het geluid dat door de ramen komt, wordt verminderd.

Op deze manier kunt u zich beter concentreren op het werk en kunt u optimaal genieten van de rust en stilte van uw huis.

Naast het zelf geluiddicht maken van de ramen kun je ook kiezen voor extra dikke gordijnen met geluidsisolerende materialen. Verduisteringsgordijnen kunnen er niet alleen voor zorgen dat uw kamer donkerder is, maar dit soort gordijnen kunnen ook het geluid in de kamer filteren.

Heb je een groot budget en wil je geluiddichte ramen gebruiken, kies dan voor roldeuren. Het kost wat geld, maar dan heb je ook wat! Uw kamer laat de buitenwereld nauwelijks geluid maken. Zo slaap je altijd goed en blijf je stil in huis.

Slaapkamer 

Naast het feit dat u de muren, het plafond en de vloer van uw slaapkamer aankan, zijn er enkele bedrijven die geluiddichte slaapkamers voor u kunnen bouwen.

Dit type slaapkamers is op maat gemaakt en kan zowel de hele slaapkamer als een deel van de slaapkamer beslaan. De slaapcabine is een soort hut die goed geïsoleerd kan worden, u kunt deze in de slaapkamer plaatsen.

Het enige nadeel is dat de grootte van de slaapkamer kleiner wordt. Er komen dikkere muren, dikkere plafonds en verhoogde vloeren. Maar als het eenmaal klaar is, slaap je in een rustige bunker, en veel mensen betalen graag voor de verloren ruimte.

Zorg ervoor dat u windscherm stangen op alle deuren en ramen in de slaapkamer plaatst. Deze strips zorgen er niet alleen voor dat de warmte en warmte buiten je slaapkamer wordt tegengehouden. 

Deze strips zorgen er ook voor dat er minder omgevingsgeluid je slaapkamer binnenkomt. Zoals u kunt zien, hebben deze zogenaamde windschermen verschillende positieve effecten. In een rustige slaapkamer kunt u een goede nachtrust krijgen, wat uw gezondheid ten goede komt.

Voordelen geluidsdichte ruimtes 

Er zijn enkele situaties beschreven waarin u kunt profiteren van een geluiddichte woning. Het huis moet een fijne plek zijn waar je in je kunt ontspannen.

Het is het beste om niet gestoord te worden in uw huis zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf om u heen. Het rustige en vredige huis zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag.

Als er geen geluid is dat u continu stimuleert, voelt u zich beter en kunt u zich concentreren.

Ervan uitgaande dat u ondernemer bent en vanuit huis werkt, zou het erg handig zijn als u in een rustige omgeving kunt werken. U hoeft niet eens strikte beslissingen te nemen om uw huis stiller te maken. 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deur geluiddicht te maken of de muur geluiddicht. Met deze kleine aanpassingen creëer je snel een oase van rust. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich ontspannen en uitgerust voelen gezonder zijn en een positieve levenshouding hebben.

Naast dat je huis overdag stiller en stiller wordt, heeft dit ook een positieve invloed op je woonbeleving ’s nachts. 

Veel mensen hebben slaapproblemen. Herken jij jezelf in het verhaal over lichte slapers? Als uw huis geluiddicht is, kunt u ’s nachts beter slapen. Als je wakker wordt, kun je fris aan je dag beginnen. Aarzel daarom niet om naar die geluiddichte kamers in huis te gaan.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een geluidsdichte kamer?

Klik hier voor meer informatie

Hoe maak ik mijn slaapkamer zelf geluidsdicht?

Klik hier voor meer informatie

Hoe maak je een plafond geluidsdicht?

Klik hier voor meer informatie

You may also like