Home Doe het Zelf Koelkast vervoeren, hoe doe ik dat?

Koelkast vervoeren, hoe doe ik dat?

by admin

Je bent aan het verhuizen en je moet een koelkast vervoeren, hoe doe je dat zonder schade aan te brengen? Je gaat allereerst de koelkast schoonmaken en alle deuren en lades vastzetten. Daarna ga je de ideale manier moeten zoeken om de koelkast te verplaatsen en uiteindelijk te vervoeren. Hier vind je een stappenplan terug.

Hoe vervoer ik een koelkast?

Als je een koelkast wilt vervoeren zonder schade vereist dit enkele specifieke handelingen die je absoluut niet mag vergeten. Als je onderstaande tips toepast is het vervoeren van een koelkast heel eenvoudig.

  1. Koelkast schoonmaken
  2. Deuren en lades vastzetten
  3. Koelkast verplaatsen
  4. Koelkast staand vervoeren
  5. Koelkast niet meteen aansluiten na vervoeren

Koelkast schoonmaken

Vooraleer je de koelkast gaat schoonmaken is het belangrijk dat je de koelkast helemaal leeg maakt. Vervolgens kan je de koelkast schoonmaken met allesreiniger en water. Als je een koelkast hebt met een vriesvak, kan je de koelkast best een avond van tevoren uitzetten zodat de vriezer helemaal kan ontdooien. De meeste moderne vriezers hebben een klepje waardoor het smeltwater kan worden afgevoerd. Als jouw vriezer dit niet heeft, leg dan enkele handdoeken rondom de vriezer om het water op te vangen.

Afbeelding met kast, koelkast, binnen, open

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deuren en lades vastzetten

Als je een koelkast gaat vervoeren, wil je dit ook doen zonder schade aan te brengen. Het is daarom belangrijk om alle losse onderdelen vast te zetten met ducktape. Op deze manier voorkom je dat onderdelen gaan verschuiven tijdens het vervoeren van de koelkast. Zorg er dus voor dat alle lades en rekken goed zijn vastgemaakt tijdens het vervoeren.

Ook de koelkastdeuren kan je makkelijk vastzetten, hiervoor gebruik je best een spanband. Dit zal er voor zorgen dat de deuren niet opengaan tijdens het optillen en verplaatsen van de koelkast. Om beschadigingen aan de koelkast te voorkomen kan je ook nog een deken onder de spanband doen.

Koelkast verplaatsen

Als de koelkast volledig is schoongemaakt en vastgezet, dan kan je eindelijk de koelkast gaan verplaatsen. Er zijn verschillende manieren om een koelkast te verplaatsen, je kan bijvoorbeeld de koelkast met een andere persoon optillen maar je kan ook gewoonweg gebruik maken van een steekwagen en tilbanden om het tillen van een koelkast eenvoudiger te maken.

De koelkast liggend of rechtop vervoeren?

Je kan best de koelkast staand vervoeren omdat een koelkast namelijk koelmiddel bevat. Als je de koelkast liggend zou vervoeren dan kan het zijn dat het koelmiddel gaat beginnen schuimen. Als je de koelkast meteen na het vervoeren zou aanzetten, dan kan dit problemen veroorzaken aan de motor van de koelkast en kan het zelfs leiden tot een defecte koelkast.

Koelkast aansluiten na het vervoeren

Als de koelkast liggend vervoerd is of gekanteld is bij het tillen, laat je de koelkast best 12 uur rechtop staan voordat je de koelkast gaat aansluiten na het vervoeren. Hierdoor kan het koelmiddel weer zakken en op de juiste plek te komen zitten in het koelsysteem. Het koelvloeistof zal op de manier ook niet meer gaan schuimen en kan dus terug perfect rondgepompt worden.

Hoe vervoer ik een koelkast?

Een koelkast vervoeren doe je in verschillende stappen. Lees hier alle stappen die je moet ondernemen.

Hoe kan ik mijn koelkast schoonmaken?

Lees hier hoe je best jouw koelkast schoon maakt.

Waarom moet ik de deuren en lades vastzetten?

Als je schade wilt voorkomen zet je alle lades en deuren vast. Lees hier hoe je dat precies doet.

Hoe verplaats ik best mijn koelkast?

Er zijn verschillende manieren om jouw koelkast te verplaatsen. Hier vind je de gemakkelijkste manieren terug.

Vervoer ik mijn koelkast best liggend of rechtop?

Vind hier terug waarom je best een koelkast rechtop verplaatst.

Mag ik meteen mijn koelkast aansluiten na het vervoeren?

Je mag jouw koelkast niet meteen aansluiten na het vervoeren, vind hier terug waarom dit zo is.

You may also like