Home Alledaagse problemen Anonieme en onbekende oproepen

Anonieme en onbekende oproepen

by admin

volledige beschrijving Anoniem, onbekend, beveiligd of privégesprek. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Dit is een techniek die in veel vakgebieden wordt gebruikt, maar ook in je privéleven is het handig.

Voor een grote groep mensen zijn anonieme oproepen echter een groot vraagteken. Wat is anoniem bellen precies en hoe kan het mij helpen? Hoe maak je privégesprekken met mobiele telefoons? Is er een verschil tussen een apparaat en een provider?

Anderen bevinden zich aan de andere kant van het spectrum. Misschien ontvang je vaak oproepen van anonieme nummers en wil je weten of het nummer kan worden geblokkeerd of gevolgd. Kun je echt een anoniem nummer terugbellen? De antwoorden op deze vragen worden in deze blog beantwoord.

Wat is een anonieme oproep?

Als u anoniem belt, ziet de persoon aan de andere kant van de lijn uw telefoonnummer niet. De telefoon geeft alleen de woorden “onbekend nummer” of “privé-nummer” weer. Hierdoor ben je een anonieme beller!

Waarom zou ik anoniem bellen?

Om verschillende redenen worden anonieme oproepen gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden. Mensen die met iemand willen praten, maar niet willen dat ze terugbellen, bellen meestal anoniem. Soms gebeurt dit professioneel. Denk bijvoorbeeld aan een docent die na schooltijd telefonisch contact wil opnemen met leerlingen of ouders om bepaalde zaken te bespreken.

In dit geval vindt er slechts één gesprek plaats. Als de docent niet anoniem belt, wordt het telefoonnummer van de docent aan de leerlingen en ouders verstrekt. In de toekomst kunnen ze, ook buiten werktijd, op elk moment de docent bellen. De docent wil dit voorkomen.

Daarom zijn anonieme oproepen in dit geval de juiste keuze. Soms willen mensen je vermijden. Wanneer u deze mensen belt, herkennen ze uw telefoonnummer en weigeren ze de oproep te beantwoorden. Anoniem bellen kan hier uitkomst bieden omdat uw nummer dan niet zichtbaar is.

Soms zijn onbekende telefoontjes niet aan te raden. Een grote groep mensen beantwoordt geen oproepen van anonieme bellers omdat bedrijven vaak anoniem bellen om producten te verkopen. In dit geval is het verstandig om van tevoren af ​​te spreken dat u op een bepaald tijdstip belt. De ontvanger zal bijvoorbeeld eerder de oproep beantwoorden,

hoe plaats je een anonieme oproep op je mobiele telefoon?

Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen mobiele telefoons om te bellen. Daarom is het erg handig om te weten hoe u onbekende oproepen plaatst op Samsung- of iPhone-apparaten. Je hebt twee opties: anoniem bellen of je telefoonnummer langdurig blokkeren.

éénmalig een anonieme oproep

Voer tijdens het gesprek een speciale code in om eenmalig anoniem te bellen vanaf een Apple- of Android-apparaat. U opent zoals gewoonlijk het oproepmenu en voert een hekje in, voert eerst het nummer 31 in en vervolgens een ander hekje. Dit is # 31 #. Voer vervolgens het telefoonnummer in dat u wilt bellen. Nu kun je dat nummer bellen!

Het ziet er zo uit:

Het telefoonnummer op 06-98765432 dat hier wordt gebruikt, is fictief. Wissel dit uit met het nummer dat u privé wilt bellen.

permanent anonieme oproepen met uw Samsung / Android

Wilt u uw Android-telefoon zo instellen dat u niet elke keer uw wachtwoord hoeft in te voeren wanneer u anonieme oproepen plaatst? Welke regel. Zorg ervoor dat u op deze manier altijd onbekend belt voordat u de functie uitschakelt.

Open eerst de “Telefoon” -app op uw Android- of Samsung-apparaat. Dan zie je drie puntjes in de rechterbovenhoek naast de zoekfunctie. Klik hier. Er verschijnt een balk met veel opties. Druk op “Instellingen”.

Scroll naar beneden in “Instellingen” en druk op “Meer instellingen”. Een optie genaamd “Toon mijn beller-ID” zal verschijnen. Druk hier en vervolgens op “Nummer verbergen”. Vanaf nu kan je anoniem bellen op je Android toestel.

Gebruik de iPhone om permanent anoniem te bellen

Wil je je Apple-telefoon zo instellen dat je niet elke keer je wachtwoord hoeft in te voeren als je anoniem belt? Welke regel. Zorg ervoor dat u op deze manier altijd onbekend belt voordat u de functie uitschakelt.

Open eerst de app “Instellingen” op uw iPhone. Scroll vanaf daar naar beneden en druk op “Telefoon”. Er verschijnt een optie met de naam “Nummerherkenning”. Klik Het.

Nadat u op deze knop heeft geklikt, komt u opnieuw op een nieuwe pagina met “Nummerherkenning”, dit keer met behulp van de schuifregelaar. Schuif de schuifregelaar naar links om deze grijs te maken. Vanaf nu kan je anoniem bellen op je iPhone.

Onbekend bellen met een huistelefoon

Anoniem bellen met de vaste huislijn is ook mogelijk, dit werkt echter wel iets anders dan anoniem bellen vanaf je telefoon. Onbekend bellen met een huistelefoon hangt namelijk af van jouw provider. Het is mogelijk om één keer of blijvend privé te bellen.

Onbekend bellen met Tele2

is Tele2 jouw provider en wil je anoniem bellen? Dan heb ik hieronder een aantal opties voor je.

Als je slechts eenmalig met een anoniem nummer wilt bellen, gebruik je een speciale code. Bij Tele2 bestaat deze uit een sterretje, het cijfer 31, nog een sterretje, het nummer dat je wilt bellen en een hekje. Dit is dus *31*nummer#. Nu bel je eenmalig privé naar dat nummer!

Wanneer je permanent anoniem wilt bellen via de huistelefoon, voer je een speciale code in. Deze code bestaat uit een sterretje, het cijfer 31 en een hekje. Dat is dus *31#. Bel dit, en wacht vervolgens zo’n tien seconden met ophangen. Als het goed is, bel je vanaf nu permanent privé met dit nummer.

Het is wellicht handig om even met een vriend of collega te checken of je inderdaad permanent anoniem belt. Is dat niet zo, herhaal dan de stappen of neem contact op met de klantenservice van Tele2.

Onbekend bellen met Ziggo

Is Ziggo jouw provider en wil je anoniem bellen? Dan heb ik hieronder een aantal opties voor je.

Als je slechts eenmalig met een anoniem nummer wilt bellen, gebruik je een speciale code. Bij Ziggo bestaat deze uit een sterretje, het cijfer 31, nog een sterretje, het nummer dat je wilt bellen en een hekje. Dit is dus *31*nummer#. Nu bel je eenmalig privé naar dat nummer!

Wanneer je permanent anoniem wilt bellen via de huistelefoon, kan je in Mijn Ziggo de nummerweergave permanent blokkeren. Lukt dit niet? Vraag dan een Ziggo medewerker om hulp via de klantenservice.

Onbekend bellen met KPN

Is KPN jouw provider en wil je anoniem bellen? Dan heb ik hieronder een aantal opties voor je.

Als je slechts eenmalig met een anoniem nummer wilt bellen, gebruik je een speciale code. Bij KPN bestaat deze uit een sterretje, het cijfer 31 en nog een sterretje. Dit is dus *31*. Daarna toets je het telefoonnummer zoals gewoonlijk in. Nu bel je eenmalig privé naar dat nummer!

Wanneer je permanent anoniem wilt bellen via de huistelefoon, is het verstandig om via de klantenservice van KPN contact op te nemen met een medewerker. Zij kunnen dit voor je regelen.

Onbekend bellen met een lokaal nummer

Tegenwoordig is het ook mogelijk om anoniem te bellen via een lokaal nummer. Diverse diensten op het internet beweren het mogelijk te maken om onbekend te bellen naar alle nummers, waaronder betaalde nummers als 0900.

Hier kan je gebruik van maken door op één van deze sites een bedrag aan beltegoed te storten. Vervolgens ontvang je in je mail een unieke code. Je belt dan de dienst en tikt de code in. Daarna is het volgens hen mogelijk om naar alle nummers privé te bellen.

Een kanttekening hierbij is dat wij dit niet uitgeprobeerd hebben. Wij raden dan ook aan om de standaard opties in je mobiel of de opties van je provider te gebruiken om anoniem te bellen.

Onbekend bellen uitzetten

heb jij blijvend anoniem bellen aangezet op je telefoon en wil je dit weer uitzetten? Hieronder leg ik je het uit.

Onbekend bellen uitzetten op je Android

Als je het anoniem bellen ooit aan hebt gezet op je Android of Samsung toestel, kan je het net zo makkelijk weer uitzetten. Let er wel op dat mensen je nummer weer kunnen zien totdat je de functie weer aanzet.

Open allereerst de ‘Telefoon’-app op je Android of Samsung apparaat. Vervolgens zul je rechtsboven drie puntjes zien staan naast je zoekfunctie. Klik hier op. Er zal een balkje verschijnen met een aantal opties. Druk op ‘Instellingen’.

Scroll vanuit de Instellingen naar beneden en druk op ‘Meer instellingen’. Er zal een optie genaamd ‘Mijn beller-id tonen’ verschijnen. Druk hierop, en druk vervolgens op ‘Nummer tonen’. Vanaf nu kunnen anderen je nummer weer zien als je belt vanaf je Android toestel.

Onbekend bellen uitzetten op je Iphone

Als je het anoniem bellen ooit aan hebt gezet op je Android of Samsung toestel, kan je het net zo makkelijk weer uitzetten. Let er wel op dat mensen je nummer weer kunnen zien totdat je de functie weer aanzet.

Open allereerst de ‘Instellingen’-app op je iPhone. Vanaf daar scroll je naar beneden en druk je op ‘Telefoon’. Er zal een optie genaamd ‘Nummerherkenning’ in beeld verschijnen. Klik hier op.

Wanneer je hier op gedrukt hebt, kom je op een nieuwe pagina terecht waar opnieuw ‘Nummerherkenning’ staat, ditmaal met een slider. Schuif de slider naar rechts zodat hij groen wordt. Vanaf nu kunnen anderen je nummer weer zien als je belt vanaf je Apple toestel.

Onbekende beller terugbellen

Helaas kan je een privé-nummer niet terugbellen. Hiervoor moet je beschikking hebben tot het telefoonnummer van de beller.

Verwachtte je een dringend telefoontje van een anonieme beller, maar heb je deze gemist? Als je even wacht, dan is de kans groot dat deze persoon je later terugbelt. Er zit helaas niets anders op.

Onbekende beller achterhalen

Er kunnen meerdere redenen zijn om een privé-nummer te willen achterhalen. Sommige mensen worden lastiggevallen, gestalkt of constant gebeld door een anoniem nummer zonder dat ze dit willen. Het kan dan erg verleidelijk zijn om dit nummer te blokkeren.

Helaas is het niet mogelijk om zelf een privé-nummer te achterhalen. Hier zal je de hulp van je provider voor nodig hebben. Deze zullen een onderzoek starten naar de anonieme beller.

De beste manier om je provider op de hoogte te stellen van een irritante anonieme beller, is om eerst zelf zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over de dagen en tijdstippen dat je gebeld wordt. Geef deze aan je provider door.

Vervolgens zal de provider aan de hand van deze informatie proberen om de identiteit van de anonieme beller te achterhalen. De provider zal deze beller verzoeken om te stoppen met de overlast. Als hier niet op ingegaan wordt, maakt de provider de gegevens van de anonieme beller aan jou bekend en kan je het privé-nummer achterhalen.

You may also like