Home Doe het Zelf Een verstopte wc oplossen

Een verstopte wc oplossen

by admin

Misschien heb je het een keer meegemaakt. Je afspraak is te laat, ga naar de badkamer voordat je van huis gaat.

Ja, je blijft doorgaan en ineens stroomt al het water eruit. Het toilet is verstopt, wat moet ik nu doen?

Er is niets vervelender dan een verstopt toilet. Dit is altijd lastig, en veel mensen hebben de neiging om de loodgieter onmiddellijk te bellen. Maar met deze tips kunt u er wel voor zorgen dat uw toilet direct weer doorgespoeld kan worden. Dit bespaart tijd en geld die u aan experts zou kunnen verliezen.

Wc verstopt raken 

Een verstopt toilet is niet alleen vies, maar ook erg vervelend. Sommige mensen hebben thuis maar één toilet. Als het verstopt is, kan niemand naar het toilet.

Stel dat u vrienden of familieleden heeft. Dan wil je natuurlijk dat ze zonder problemen naar het toilet kunnen. Als je toilet gaat stinken omdat het verstopt is, is dat ook niet goed.

Als er niet snel maatregelen worden genomen, kan dit zelfs tot overstromingen in de woning leiden. Met behulp van de tips in dit artikel kunt u ervoor zorgen dat dit ongemak snel en effectief wordt weggenomen.

De redenen voor een verstopt toilet kunnen heel verschillend zijn. Over het algemeen hopen stof of voorwerpen zich op in de afvoerpijp van het toilet. Hierdoor stroomt het water na het doorspoelen van het toilet te langzaam of stijgt het zelfs. Door de verstopping kan er geen water doorstromen en spoelt het direct terug naar het toilet oppervlak. Dit is vervelend en zorgt voor een onhygiënische geur in uw toilet.

Als het toilet onder water komt te staan, kan er ook een lek ontstaan, omdat uiteindelijk een grote hoeveelheid water zich ophoopt op de toilettegels.

Urinoir, Toilet, Wc, Porselein, Badkamer, Chroom

Verschillende verstoppingen

Er zijn veel redenen voor een verstopt toilet. Elke oorzaak van congestie vereist doorgaans een andere aanpak of oplossing. Hieronder worden de verschillende oorzaken van toiletblokkade beschreven.

Wc- afvoer 

Als u kinderen heeft, kunnen ze per ongeluk speelgoed op het toilet spoelen. Dit speelgoed kan vast komen te zitten in de afvoerleiding en verstoppingen veroorzaken.

Het is ook mogelijk dat de kinderen per ongeluk leeg toiletpapier in het toilet hebben laten vallen en vervolgens hebben doorgespoeld. Bovendien heb je het stinkende blok misschien weggespoeld zonder het zelfs maar te beseffen.

Wc verstopt door drol

Soms is uw ontlasting zwaarder. Dit kan iedereen overkomen, en het schaamt zich niet. Door overmatige ontlasting kan het toilet echter verstopt raken.

Zware materialen spoelen uw toilet niet goed door. Daarom mag u verf of olie nooit afwassen. Als je weet dat de ontlasting grof is, moet je hier rekening mee houden als je naar het toilet gaat.

Leidingen verschoven 

Dit komt veel voor bij oudere huizen. Riolen en / of leidingen hebben lange tijd onder de grond gestaan ​​en kunnen bewegen. De grond waarop het huis is gebouwd, is altijd in beweging.

Regen kan bijvoorbeeld invloed hebben op de dikte van het zand of de klei waarmee een huis is gebouwd. Als de structuur van de grond verandert, kan de buis omhoog of omlaag verschuiven.

Dit voorkomt dat water en vuil goed worden weggespoeld. Hierdoor raakt je toilet na een tijdje verstopt.

Wc verstopt door papier

Als u echter te veel papier gebruikt en doorspoelt, kan het toilet verstopt raken. De natuurlijke formule van toiletpapier kan snel worden afgebroken. Maar niet elk toiletpapier merk zal hier altijd rekening mee houden.

Soms is de verspreiding van toiletpapier niet zo snel als nodig is. Als je dan teveel gebruikt, raakt de buis te vol. Zorg er daarom altijd voor dat u het gebruik van toiletpapier begrijpt. Naast het besparen van meer bomen, als je niet teveel toiletpapier gebruikt, kun je de leidingen ook goed stromend houden.

Put in wc

Septic tank? Je hebt er misschien nog nooit van gehoord. Elk huis heeft een septic tank waarin alle uitwerpselen worden geloosd. Purulente deeltjes zijn bacteriën die uitwerpselen opruimen.

Het bacteriële evenwicht in de put is mogelijk verstoord. Als er te weinig septische deeltjes in de put zitten, zal de ontlasting zich langzaam maar zeker gaan ophopen. Op deze manier worden de bacteriën in de put afgebroken tot ontlasting en worden er zeer weinig bacteriën.

Na verloop van tijd zal de put te vol raken, waardoor uw toilet verstopt raakt.

Dit doen als je wc verstopt is

Het toilet is verstopt, wat moet ik doen? Allereerst is het belangrijk om goed na te denken of een verstopt toilet een van de bovenstaande redenen is. Als er speelgoed in de pijpleiding zit, is het handig om een ​​dreg of een hanger te gebruiken.

Als er bijvoorbeeld te veel ontlasting of toiletpapier is, is het handiger om kokend water door de buis te gieten. Elke oorzaak van congestie vereist een andere aanpak. Maar voordat u weet welke methode u kan helpen, moet u duidelijk weten waarom.

Als u weet wat uw toilet verstopt, kunt u de volgende tips gebruiken om het verstoppingsprobleem op te lossen.

Badkamer, Tegels, Toilet, Zinken, Home, Interieur, Huis

Tips 

Hieronder leest u de meest effectieve tips om u te helpen bij het schoonmaken van het toilet. Wat niet iedereen weet, is dat je veel dingen alleen kunt doen als het toilet verstopt is. En de meeste tips bevatten alledaagse voorwerpen of stoffen die je al in huis hebt, of je kunt heel gemakkelijk en snel naar huis. U kunt geld en tijd besparen door zelf het toilet te openen. Meestal is het verstoppingsprobleem snel op te lossen en hoeft u niet te wachten tot de professionals vrij zijn om het probleem op te lossen.

Kleerhanger 

Als de bovenstaande tips niet helpen, en er lijkt iets vast te zitten in je toilet of pijp, probeer dan de droogrekmethode. Misschien hangt er een oude kleerhanger in uw kast. Buig hem eerst zodat je een langere boog hebt.

Wikkel het uiteinde in een handdoek of een zacht ding om schade aan het toilet te voorkomen. Duw de hanger voorzichtig in het gat in het toilet en draai hem dan elke keer heen en weer. Als je voelt dat de hanger ergens tegenaan slaat, druk er dan hard op.

Als je het speeltje bijvoorbeeld uit het toilet moet halen, kun je het beste een haakje aan de hanger haken om het speelgoed omhoog te trekken.

Cola gebruiken voor wc

Is het toilet verstopt? Cola kan helpen. Frisdrank, azijn en cola zijn allemaal goede manieren om het toilet te ontstoppen. Naast kooldioxide bevat cola ook fosforzuur, die beide een reinigende werking hebben op vuil.

Het is het beste om een ​​halve liter cola in het toilet te gieten en dit minimaal een uur te laten intrekken. Zodra de cola werkt, spoel je het toilet door om te zien of de verstopping is verholpen.

Het middel kan alleen kalksteen en bepaald vuil uit uw toilet afvoeren. Gebruik daarom cola, vooral als het toilet licht verstopt is.

Een rubberen wc-ontstopper

Dit is een huishoudartikel dat bijna iedereen in huis heeft. Als het toilet verstopt is, is de rubberen toiletplunjer je beste vriend.

Allereerst is het belangrijk om al het zichtbare vuil van het toilet met de hand te verwijderen en plastic handschoenen of andere items te gebruiken om de huid te beschermen. Als dit lukt, plaatst u de zuiger in het gat op het toilet. Door op de zuiger te drukken, trekt deze het vacuüm aan.

Als er hard aan de zuiger wordt getrokken, moet de blokkering worden verholpen.

Verwijderen met kokend water

Zorg ervoor dat u minimaal 2 liter water kookt. Giet het onmiddellijk in het toilet en spoel het vervolgens door. Heet water zorgt er vaak voor dat bijvoorbeeld toiletpapier of uitwerpselen in kleine stukjes breken.Heet water kan er ook voor zorgen dat de bacteriën in het toilet afsterven, waardoor je toilet direct fris ruikt. Gebruik alleen kokend heet water als de verstopping direct in uw toilet zit.Als de verstopping in de pijpleiding zit, heb je grover geschut nodig.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een kleren hanger om je wc te ontstoppen?

Klik hier voor meer informatie.

Wat voor verschillende verstopping zijn er?

Klik hier voor meer informatie.

Hoe gebruik je kokend water om je wc te ontstoppen?

Klik hier voor meer informatie.

You may also like