Home Doe het Zelf Wii Aansluiten op een Samsung Smart TV

Wii Aansluiten op een Samsung Smart TV

by admin

Herken jij dit ook? Nadat de grote zolder is schoongemaakt, kom je weer de oude Wii tegen, die sinds 2012 poeder aan het afstoffen is. Gezien het eerdere plezier, moet je de Wii opnieuw verbinden met de nieuwe Samsung Smart TV om te ontdekken dat de tv niet goed is aangesloten.

Of misschien heb je onlangs een tweedehands Wii-product gekocht, maar kun je de Wii niet op de tv aansluiten. Dit kan ook erg frustrerend zijn. In deze blog vind je hoe je de Wii kunt aansluiten, oplossingen voor kabelproblemen en meer!

Je kwam op deze blog omdat je tv geen AV-ingang heeft, maar wel een HDMI-poort. Veel moderne tv’s hebben AV gedevalueerd, waardoor het moeilijk is om verbinding te maken met de Wii. In dit geval heb je een Wii naar HDMI-converter nodig. Het is te koop via Bol.com via onderstaande link. Meer informatie over deze omvormer komt in de volgende blog.

Een Wii

Laten we eerst teruggaan naar het verleden. Wat is Wii?

Wii is een spelcomputer die in 2006 door Nintendo uit Japan is uitgebracht. De gameconsole staat bekend om zijn onafhankelijke controller: Wii-afstandsbediening. Deze bewegingsgevoelige controller maakt het mogelijk om games te spelen op basis van daadwerkelijke acties. Door de controller bijvoorbeeld als tennisracket te gebruiken, kun je voor de tv tennissen.

De Nintendo Wii was een enorm succes en er werden uiteindelijk wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht. Het apparaat werd in november 2012 opgevolgd door de Wii U en in maart 2017 door Nintendo Switch.

Een Wii aansluiten op een Samsung Smart TV

Ik heb je horen denken: “Achtergrondinformatie over de Wii, dit is geweldig, maar hoe maak je verbinding met de Wii?” “Gelukkig is het heel eenvoudig.

Maar eerst moet je kijken of de Samsung Smart TV de juiste Wii-ingang heeft. Wii maakt gebruik van AV-kabels. Hoewel sommige nieuwere tv’s deze ingangen nog steeds gebruiken, kan het moeilijker (maar niet onmogelijk) worden om de Wii op een Samsung-tv aan te sluiten als de Wii geen AV-ingang maar HDMI heeft.

De AV-ingang is te herkennen aan rood, wit en geel. Als je Samsung Smart TV ingangen met deze kleuren heeft, hoef je alleen de Wii aan te sluiten! Zo niet, dan heeft u andere apparatuur nodig. Lees hier later meer over in deze blog.

Ten eerste zullen we ons concentreren op het aansluiten van de Wii op een (Samsung) tv, ongeacht welke ingangen de tv heeft.

Wii Aansluiten op Samsung TV: de Benodigheden 

Wil je de Wii aansluiten op een smart tv, dan is het handig om eerst alle componenten in de doos te sorteren. Nadat de Wii is voltooid, bevat dit vak het volgende:

De gameconsole zelf.

De gameconsole is een groot apparaat dat in de doos wordt geleverd. Steek de kabel in om het Wii-systeem hier later op de tv aan te sluiten.

Zilveren plank.

U kunt ervoor kiezen om deze sectie te gebruiken. Als je de console op de standaard aansluit, kun je de Wii rechtop zetten.

Wii-afstandsbediening en nunchaku

Je kunt deze twee gebruiken om de Wii te bedienen zonder de Wii op de tv aan te sluiten. Houd er rekening mee dat de Wii-afstandsbediening twee AA-batterijen gebruikt en niet alleen kan worden opgeladen.

Stroomkabel verpakking

In de doos vind je ook het grote grijze netsnoer. Je kunt het gebruiken om de Wii van stroom te voorzien.

AV-lijn

Dit is de kabel die bij veel moderne tv’s problemen veroorzaakt. De AV-kabel heeft drie verschillende uitgangen: geel, wit en rood. Hierover later meer.

Wii-sensorbalk

De Wii-sensorstrip is te herkennen aan zijn langere vorm (en draad). Een deel van de sensorbalk is grijs en het andere deel is zwart. In deze kolom staan ​​de acties die je uitvoert met de Wii-afstandsbediening.

Van links naar rechts: Wii-console, zilveren standaard, Wii-afstandsbediening en Nunchuck, netsnoer, AV-kabel en Wii-sensorbalk.

Stap 1: Plek zoeken voor de Wii

Om de Wii met Samsung Smart TV te verbinden, moet je eerst een goede plek voor het systeem zoeken. U kunt deze het beste zo dicht mogelijk bij de tv en het stopcontact plaatsen. Dit hangt samen met de lengte van de kabel, maar de lengte van de kabel is helaas niet onbeperkt.

Je kunt ervoor kiezen om de Wii horizontaal of verticaal te plaatsen. Om de Wii verticaal te plaatsen, heb je de zilveren standaard nodig die bij de Wii wordt geleverd. Hier kun je Wii gebruiken.

Stap 2: De Voeding erop Aansluiten

De tweede stap bij het verbinden van de Wii met een smart-tv is om de voeding op het apparaat aan te sluiten en de Wii van stroom te voorzien. Om dit te doen, kun je het grote grijze netsnoer op de achterkant van de Wii aansluiten en vervolgens op een stopcontact aansluiten. Dit is de onderste sleuf (als je Wii rechtop staat).

wii aansluiten op smart tv

Stap 3: De sensorbalk aansluiten en plaatsen 

Om Wii-bewegingen op te nemen, is het belangrijk om de Wii-sensorstrip te plaatsen en aan te sluiten. Dit is de slanke balk die bij de Wii wordt geleverd. De kabel is erg lang en de punt is rood.

Plaats de sensorstrip in het midden op ongeveer dezelfde hoogte als de tv. Dit heeft betrekking op uw actie registratie. Als je hem te hoog of te laag instelt, moet je ook de afstandsbediening hoger of lager zetten, waardoor het moeilijk wordt om de Wii te gebruiken. Dit is niet per se perfect. U kunt de sensorstrip op elk moment verplaatsen.

Aan de achterkant van de Wii zit een klein rood gaatje, geschikt voor dunne kabels. Sluit hier de kabel van de Wii-sensorbalk aan.

Stap 4: De AV-kabel erop Aansluiten

Bij deze stap zijn AV-kabels betrokken. Dit is een grijze kabel met rode, gele en witte uitgangen. Sluit de grijze kabel aan op de achterkant van de Nintendo Wii (naast de sensorstripingang).

De gekleurde tulpstekkers hebben hun eigen functies en dienen in de tv te worden geplaatst. De gele plug zorgt voor het afspelen van foto’s, terwijl de witte en rode pluggen voor geluid zorgen.

De ingang bevindt zich meestal achter de tv en de ingang is te herkennen aan het feit dat deze dezelfde kleur heeft als de kabel. Steek de stekker in de ingangsklem van dezelfde kleur. Dit is echter waar moderne tv vaak problemen heeft. Als de Wii geen AV-ingang heeft, is het moeilijk om de Wii te verbinden met Samsung Smart TV.

Daarom wordt de oplossing voor dit probleem vergezeld van een titel.

Wii Aansluiten op TV met een HDMI. Zo moet je dat doen!

Heeft je tv geen AV-ingang? Dan is het aansluiten van de Wii op een tv met HDMI een optie! Let op: hiervoor heb je extra onderdelen nodig die niet bij de Wii worden geleverd. U moet apart bestellen.

Aangezien veel moderne tv’s (zoals Samsung Smart TV) geen AV-ingang hebben, zal je de Wii via HDMI moeten aansluiten. Veel nieuwere consoles, zoals PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch, gebruiken deze ingang al en AV is verouderd. AV-kabels vind je vooral in oudere consoles.

Om de Wii via HDMI met de tv te verbinden, heb je een Nintendo Wii naar HDMI-converter nodig. Deze service is voor minder dan 10 euro in verschillende grote webwinkels te krijgen. Zorg ervoor dat je HDMI-kabels bij de hand hebt; deze heb je ook nodig.

Nadat je de omvormer in huis hebt geplaatst, steek je de HDMI kabel in de HDMI poort van de tv. Je kunt dus de Wii verbinden met Samsung Smart TV!

Stap 5: Vind het Kanaal

Heeft u bovenstaande stappen met succes doorlopen? Gefeliciteerd! Verbind vervolgens de Wii met succes met de smart-tv. Nu is er nog maar één stap over: zoek het juiste kanaal om toegang te krijgen tot Wii-afbeeldingen.

Hiervoor heeft u een gewone afstandsbediening nodig. Meestal vind je de Wii op het AV- of EXT-ingangskanaal. Nadat je de Wii op een smart-tv met HDMI hebt aangesloten, vind je de Wii mogelijk op het HDMI-ingangskanaal.

Het invoeren van een van deze kanalen kan moeilijk zijn. Bij sommige tv’s bevinden ze zich ergens tussen kanaal 99 en kanaal 1, dus u moet de pijlen gebruiken om omhoog en omlaag te gaan. Andere tv’s hebben toegang tot dit soort kanalen via het menu en u kunt de afstandsbediening gebruiken om ze te openen.

Probeer andere knoppen te gebruiken (zoals “Bron” of “Menu”) om te zien of het AV-kanaal verschijnt. Elke tv is heel anders. Als je klaar bent, kun je Wii gaan gebruiken!

Op mijn Samsung Smart TV kan ik de “Source” -knop (rechtsboven) gebruiken om toegang te krijgen tot het AV-kanaal.

Na het lezen van deze blog hoop ik dat het verbinden van Wii met Samsung Smart TV een makkie is geworden! 

Veelgestelde vragen

Wat is een Wii?

Klik hier voor meer informatie over de Wii.

Wat moet je bij stap 3 doen?

Klik hier voor meer informatie over stap 3.

Wat moet je bij stap 4 doen?

Klik hier voor meer informatie over stap 4.

Wat moet je doen bij stap 5?

Klik hier voor meer informatie over stap 5.

You may also like