Home Doe het Zelf Mijn slot gaat niet meer open wat moet je nu doen?

Mijn slot gaat niet meer open wat moet je nu doen?

by admin

Help, het slot op de deur gaat niet meer open. Het slot op de voordeur gaat mogelijk niet meer open. Dit kan zijn omdat de sleutel vastzit in het deurslot, het slot is vergrendeld of de deur is vastgelopen. Ongeacht de reden zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Dit wordt in deze blog uitgebreid besproken.

Het slot is niet te openen met een sleutel, wat moet ik nu doen? Voor een gesloten deur staan ​​is nooit leuk. Er zijn verschillende redenen waarom uw slot niet meer opengaat. Een sleutelslot of deur kan dit probleem veroorzaken. Om erachter te komen waardoor het slot niet meer werd geopend, is het zinvol om eerst de sleutel te controleren. Mocht dit geen problemen opleveren, dan is het verstandig om naar het slot te kijken. In de meeste gevallen is dit de grootste boosdoener waardoor het slot niet meer geopend kan worden. In deze blog staan drie oorzaken en drie oplossing daarvoor.

Oorzaak 1: Je sleutel zit vast in het slot 

Is het slot niet meer open? Controleer dan de deur sleutel. De sleutel kan verbogen, beschadigd of versleten zijn. Hierdoor kan de sleutel vast komen te zitten in het slot, waardoor deze niet meer te openen is. Als de sleutel vastzit, is het moeilijk om deze eruit te trekken, vooral bij cilindersloten.

Het slot gaat niet meer met de sleutel open. Wat moet je nu doen? 

Een techniek is om de sleutel rechtstreeks uit de metalen buis in het slot te halen. Zo veroorzaak je minimale schade aan het slot. Verbogen sleutels kunnen onderdelen in de cilinder, zoals veren en / of clips, ernstig beschadigen.

Het is ook mogelijk om de sleutel meerdere keren te draaien of extra trekkracht op de sleutel uit te oefenen. U moet hier echter heel voorzichtig mee zijn, dus het wordt niet aanbevolen om het onmiddellijk te gebruiken. In vergelijking met andere methoden is uw kans om de sleutel te breken erg groot. Om andere redenen, zoals vastzitten of vergrendeld, kan de sleutel echter ook vastzitten.

Het gebruik van een reservesleutel kan ook uitkomst bieden voor sloten die niet meer te openen zijn. Als de sleutel versleten is, werkt de reservesleutel mogelijk. Daarom is het belangrijk om altijd de voorraad bij te houden. De back-up sleutel kan het probleem relatief eenvoudig oplossen.

Is dit geen probleem? Er kan ook vuil of vuil in het slot zitten, waardoor de sleutel niet in het slot kan draaien. Dit probleem kan worden opgelost door de sleutel schoon te maken. Het kan ook gebeuren dat de sleutel blijft draaien, maar het slot niet meer opengaat. Deze blog beschrijft de redenen en oplossingen als de sleutel blijft draaien, maar het slot niet meer opent.

Oorzaak 2: Probleem met het slot

De sleutel is echter niet altijd een probleem. Het slot kan ook beschadigd raken, waardoor de deur sluit. Er zijn veel redenen waarom het voordeurslot niet meer geopend wordt, zoals:

  • Het slot is beschadigd (bijvoorbeeld de cilinder slotcilinder),
  • Het slot is niet correct geïnstalleerd,
  • Het slot is beschadigd door diefstal of gebruik van een verkeerde sleutel,
  • Het slot is kapot
  • De sleutel zit aan de binnenkant van de deur.

Na verloop van tijd kunnen er defecten aan uw slot ontstaan, zoals het niet of nauwelijks draaien van de sleutel in het slot. Op de lange termijn kun je niet ontsnappen. Nieuwe sloten worden meestal gesmeerd. Bij intensief gebruik gaat deze informatie verloren, dus het is belangrijk om deze vergrendeld te houden. Vuil of roest beschadigt de veer in het cilinderslot. Het kan ook vocht in het slot veroorzaken, waardoor roest het slot kan binnendringen. Dit kan de oorzaak zijn van het vergrendelen van het slot en het niet meer openen van de deur.

Het slot gaat niet meer open. Wat moet je nu doen? 

Bij uitdroging of slijtage werkt het slot aan één kant. Wil je weten of dit het geval is? U kunt eenvoudig testen door de deur aan beide kanten op slot te doen. Als de sleutel aan de binnenkant van de deur werkt in plaats van de sleutel aan de buitenkant, werkt het slot, maar aan één kant.

Dit probleem kan worden opgelost door het antidiefstalslot te smeren met een vochtwerend middel zoals WD-40. Vochtwerende spray is niet alleen een preventieve maatregel, maar ook een oplossing voor het probleem. Als het slot niet meer te openen is, kunnen andere middelen zoals siliconenspray, olijfolie of grafiet ook helpen. Als de lock spray niet het juiste effect geeft, is het slot versleten. Dit maakt het noodzakelijk om het slot bij te werken. Het is verstandig om sloten met keurmerken te kopen. Dit verkleint de kans dat het probleem zich (op korte termijn) herhaalt.

Slot

Wanneer het slot aan vervanging toe is, dient een slot met het SKG-keurmerk te worden aangeschaft. De organisatie achter het logo kijkt vanuit het perspectief van diefstal naar het deurslot. Na verschillende testrondes zijn deze sloten geclassificeerd. Deze drie categorieën geven aan hoe lang het slot diefstal kan weerstaan. Het slot met het drie sterren SKG-keurmerk is uitzonderlijk sterk en kan 5 minuten tegen diefstal beschermen.

Oorzaak 3: Deur

In de zomer kan de houten deur worden uitgeklapt. Het probleem treedt op omdat de borgplaat en de sluitplaat niet meer goed sluiten. Het slot is echter niet beschadigd, maar de deur blijft gesloten. Door het verschil in millimeters is hij niet meer op slot te doen. Op deze manier wordt het slot niet meer geopend door de sleutel.

De deur gaat niet meer open. Wat moet je nu doen? 

De relatief eenvoudige oplossing is om de deur op te tillen of de sleutel iets harder dan normaal te openen. Wil je dit probleem op termijn oplossen? Dan is het verstandig om het slot te vervangen. Dit is nodig omdat het slot meestal niet meer te repareren is.

Het slot is ingewikkeld en niet alle onderdelen zijn los te bestellen. U kunt alleen werken. Dit vergt echter veel inspanning. Door slotenmakers in Amsterdam of andere gebieden te bezoeken, kunt u veel energie en tijd besparen. U kunt het probleem direct oplossen. Dit kost natuurlijk wat geld, maar ook dit probleem lost u op.

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen als het slot niet meer open gaat met de sleutel?

Klik hier voor meer informatie.

Wat moet je doen als het slot niet meer open gaat?

Klik hier voor meer informatie.

Wat moet je doen als de deur niet meer open gaat?

Klik hier voor meer informatie.

You may also like