Home Elektronica Bluetooth in de auto, hoe werkt het?

Bluetooth in de auto, hoe werkt het?

by admin

Wil je graag jouw favoriete muziek beluisteren in de auto maar weet je niet hoe je Bluetooth kan gebruiken in jouw auto? In dit artikel kom je te weten hoe Bluetooth werkt en hoe je jouw smartphone kan verbinden met jouw autoradio.

Hoe werkt Bluetooth in de auto?

Bluetooth-apparaten werken op 79 verschillende frequenties van het 2,45 GHZ radiogolfspectrum. Wanneer je twee verschillende apparaten met elkaar wilt verbinden, kies je willekeurig een van de 79 verschillende kanalen. In de meeste gevallen is er een door het apparaat zelf aangemaakte toegangscode nodig om de twee apparaten met elkaar te verbinden. Wanneer je een smartphone wilt verbinden met de autoradio, zullen beide apparaten een korte code op hun scherm tonen. Als zowel bij de auto als bij de smartphone dezelfde code wordt getoond, dan kan je de toestellen met elkaar verbinden. Als de apparaten eenmaal gekoppeld zijn, zullen ze elkaar onthouden en zal je niet iedere keer opnieuw moeten verbinden.

Bluetooth verbinden

Om bluetooth te verbinden met jouw auto maak je eenmalig gebruik van de pairing procedure. Deze procedure is ook steeds terug te vinden in de handleiding van uw auto.

  1. Activeer Bluetooth op jouw autoradio door op “HOME” te drukken en naar het menu “Instellingen” te gaan.
  2. Zoek in het menu naar “Bluetooth-verbinding”.
  3. Selecteer “Koppelen”, hierdoor wordt jouw apparaat in de koppelingsmodus gezet, waardoor het detecteerbaar wordt voor andere apparaten.
  4. Zorg ervoor dat je de Bluetooth ook op jouw smartphone hebt ingeschakeld.
  5. De autoradio zou moeten verschijnen bij “Beschikbare apparaten” in het Bluetooth menu van jouw smartphone. Klik om te selecteren en te koppelen.
  6. Afhankelijk van het model word je gevraagd om een wachtwoord in te voeren (0000) of te controleren of het weergegeven wachtwoord overeenkomt.
  7. Zodra de koppeling is voltooid, zullen de autoradio en jouw smartphone elkaars bluetoothinformatie opslaan zodat ze in de toekomst automatisch met elkaar verbinden.

Waarvoor gebruik ik bluetooth in de auto?

Bluetooth in de auto biedt verschillende mogelijkheden voor jou als bestuurder van de auto. Zo kan je bijvoorbeeld muziek afspelen via bluetooth maar ook handsfree bellen met familie of vrienden.

Muziek afspelen via bluetooth

Om je eigen muziek of playlist af te spelen via Bluetooth, kun je jouw smartphone of tablet verbinden met de autoradio. Dit doe je door de Bluetooth van smartphone in te schakelen en de verbinding te voltooien. Als de verbinding geslaagd is kan je genieten van jouw favoriete muziek in de auto.

Handsfree bellen in de auto

Sinds de opkomst van de mobiele telefoon bleek dat er steeds meer verkeersongevallen gebeurden waarbij een van de betrokkenen gebruik maakte van een mobiele telefoon. In verschillende landen is er momenteel een verbod op “niet handsfree bellen in de auto”, dat wilt zeggen dat je niet met jouw telefoon in jouw handen mag bellen als je een voertuig bestuurt. Dankzij het handsfree bellen is het nu wel mogelijk om te bellen op een manier waarbij je jouw smartphone niet in je handen hoeft te houden.

Bluetooth in auto installeren

Vroeger gebruikte je enkel radiozenders, cassettes of CD’s  tijdens een autorit. Niemand dacht nog aan het afspelen van digitale muziek vanaf je mobiele telefoon.  De auto’s van vandaag zijn complete multimediacentra met allerlei technische snufjes en beeldschermen. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zich een nieuwe auto te veroorloven. Wij onthullen op welke manier je toch Bluetooth kan installeren in jouw auto.

Bluetooth adapter voor auto

Is jouw auto niet uitgerust met een bluetooth-systeem? Om toch volop te kunnen genieten van je eigen muziek kan je best een Bluetooth adapter voor jouw auto aanschaffen. De bluetooth receiver of bluetooth carkit kan je al bestellen vanaf 20euro.

De installatie van de carkit is zeer eenvoudig. Je hoeft enkel de bluetooth transmitter op een USB-poort of sigarettenaansteker aan te sluiten. Hierdoor wordt de smartphone automatisch verbonden met de auto en kan je naar jouw favoriete muziek luisteren of handsfree bellen.

Hoe werkt Bluetooth in de auto?

Lees hier een volledige uitleg over de werking van Bluetooth in de auto.

Hoe kan ik mijn smartphone verbinden met mijn autoradio?

Het verbinden gebeurd in verschillende stappen, vindt hier een stappenplan terug.

Waarvoor kan ik Bluetooth gebruiken in mijn auto?

Klik hier om te weten te komen welke functionaliteiten Bluetooth kan hebben in de auto.

Hoe installeer ik Bluetooth in mijn auto?

Bluetooth is in iedere auto zeer eenvoudig te installeren, klik hier voor een eenvoudige oplossing.

You may also like