Home Alledaagse problemen Geld overmaken van RABO naar ING

Geld overmaken van RABO naar ING

by admin

Nog even snel geld overmaken in het weekend, voor je huur of je geboekte vakantie. Komt je betaling nog op tijd aan? In deze blog leg ik je uit hoe lang het duurt om geld over te maken naar een andere bank en welke factoren hier een rol bij spelen.

Overmaken van Rabo naar ING

Hoelang duurt het overmaken van geld van RABO naar ING?

Geld overmaken naar een rekeningnummer van ING doe je in de Rabo Bankieren app of in Rabo Online Bankieren. Het geld staat binnen 5 seconden op de rekening van de ontvanger.

geld overmaken in weekend, doordeweeks en op feestdagen

Wanneer je geld overmaakt binnen Nederland naar een andere bank, zoals ING, ABN AMRO, Knab, Triodos en de Rabobank staat dit direct op de rekening van de ontvanger, ook als je een betaling doet in het weekend of op een feestdag. Dit heet Instant Payments.

Instant Payments

Instant Payments

Instant Payments in sinds 2019 ingevoerd bij de Rabobank en de ING en is nu het ‘nieuwe normaal’ voor betalingen binnen Nederland.

Een Instant Payment is een overboeking, waarbij het bedrag binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger staat. Dit kan elk uur van de dag zijn, ook kan het in de weekenden en op feestdagen. Het maakt niet uit of je bij de Rabobank of ING zit.

Bij Instant Payments is niets voor nodig buiten de bankieren app van de bank waarbij je zit. Dit komt doordat Instant Payments bij elke Nederlandse bank zit inbegrepen.

limietbedrag overmaken

Wanneer je binnen Nederland geld overmaakt staat dit direct op de rekening van de ontvanger, door Instant Payments is dit ook in het weekend en op feestdagen. Het limietbedrag dat je gelijk kan overmaken door middel van Instant Payments is tot €2.000.000. Bij een bedrag hoger dan €2.000.000 of geplande betalingen staat het geld niet gelijk op de rekening in het weekend of op feestdagen. Het bedrag wordt dan overgemaakt na het weekend of de feestdag.

Veelgestelde vragen

Geld overmaken
Hoelang duurt het overmaken van geld van RABO naar ING doordeweeks?

Binnen 5 seconden staat sinds 2019 het geld wat je overmaakt van de Rabobank naar de ING. Lees hier meer.

Hoelang duurt het overmaken van geld van RABO naar ING in weekenden en op feestdagen?

Op feestdagen en in het weekend is het geld net zo snel overgemaakt als doordeweeks. Lees hier voor meer informatie.

Wat is Instant Payments?

Instant Payments zorgt ervoor dat je ook geld kan overmaken in weekenden en op feestdagen. Klik hier voor meer informatie over Instant Payments.

Wat is het wekelijkse limiet om geld over te maken naar een andere bank?

Tot een bepaald bedrag kan je direct geld overmaken naar een andere bank. Klik hier voor meer informatie.

Tot hoeveel geld kan je betalen met Instant Payments?

Als je meer dan 2.000.000 overmaakt duurt dit langer omdat het boven het limiet zit. Lees hier voor meer informatie.

You may also like