Home Alledaagse problemen Radio luisteren zonder WIFI, hoe doe je dat?

Radio luisteren zonder WIFI, hoe doe je dat?

by admin

Radio luisteren zonder WIFI

Tegenwoordig beschikken niet alle mobiele telefoons over een FM-ontvanger. De fabrikanten HTC, en Apple hebben in de meeste gevallen geen ontvanger ingebouwd in de mobiele telefoons. Daardoor wordt het ofline streamen naar de radio lastig via de mobiele telefoon. Wel is het het mogelijk om via verschillende apps ofline muziek te luisteren. Via de computer of laptop zit het anders, deze kun je namelijk door middel van een paar stappen omtoveren tot een FM-ontvanger. Dit kost alleen wel veel tijd en geld. Daarom kun je beter kiezen voor een radio of wekker radio (die ook nog eens gemakkelijk mee te nemen is dan jouw laptop of PC). In dit artikel vindt je de beste opties om radio en muziek te beluisteren zonder wifi.

De verschillende mogelijkheden om ofline muziek te luisteren:

  • Mobiel met ingebouwde FM-ontvanger
  • (betaalde) complete muziek app met opgeslagen playlisten
  • Draagbare compacte radio
  • SDR module aankopen voor laptop of computer

Telefoons met FM-ontvanger

De volgende mobiele telefoons hebben een FM-ontvanger en een ingebouwde radio app. Het enige wat je er voor nodig hebt is een headset of geluids versterker die als antenne dient. Als jou telefoon geen FM-ontvanger heeft heb je helaas altijd jouw mobile netwerk nodig of WIFI om radio te kunnen beluisteren.

  • Samsung Galaxy S6
  • Samsung Galaxy S6
  • Samsung Galaxy S7
  • Samsung Galaxy S7 edge
  • Samsung Galaxy S8 en S8
  • Samsung Galaxy Note 8
  • LG G5
  • LG G6
  • LG V20
  • LG V30
  • Moto G4 en G4 Plus
  • Moto G5 Plus en G5S Plus
  • Moto E4

Muziek luisteren op mobiel zonder WIFI

Radio luisteren zonder internet is helaas niet makkelijk. Voor muziek te streamen op jouw mobiele telefoon zonder internet geldt het tegenovergestelde. Met behulp van bepaalde apps stream jij jouw favoriete muziek overal waar jij bent.

De beste apps voor ofline muziek te luisteren

Betaalde apps

De volgende apps werken met een abbonement of kun je betaald aankopen. Wel zijn ze een stuk eenvoudiger te gebruiken dan de gratis apps. Ook zijn ze advertentieloos, geen beperkte toegang en completer dan de gratis apps. Wil jij dus eenvoudig zonder internet muziek luisteren op jouw mobiel, tablet, computer etc. Ga dan voor een van de volgende apps.

Spotify Premium

Een van de meest bekende apps ter wereld is naturlijk Spotify. Met een abbonement van maar 10,- per maand kan jij alle muziek over de hele wereld online en ofline beluisteren. Wil jij je muziek overal mee naar toe nemen? dat kan! sla jouw muziek eenvoudig op in jouw zelf samengestelde playlist en download de playlist in jouw spotify account. Zo luister je overal waar jij bent naar jouw favoriete tracks.

Prijs: 9,99,- euro per maand

Apple music

Apple music is een serieuze concurent van spotify. Voor 10 euro per maand krijg je toegang tot de gehele itunes bibliotheek. Daarnaast kun je apple music drie maanden gratis uit proberen. Je kan eenvoudig albums, jouw afspeelijsten etc eenvoudig downloaden om deze ofline te beluisteren.

Prijs: 9,99,- euro per maand

Google play music

Google play beschikt over een radio functie. Daarnaast kun je eenvoudig al jouw muziek op slaan in jouw afspeelijsten en deze ofline beluisteren!

Gratis apps

De volgende apps zijn gratis te downloaden. Helaas zitten de gratis apps wel vol me advertenties en is niet alle muziek te streamen. Ook heeft u vaak maar beperkt toegang.

IOS

Sound weaver

Sound weaver kun je al jouw muziek op slaan uit dropbox, soundcloud of youtube. Ook kun je eenvoudig muziek streamen via deze app. Deze app is te gebruiken zonder WIFI. Het enige minpunt is dat niet alle muziek te streamen is en de app veel geheugen zal vragen.

Evermusic

Evermusic is een app waar je al jou muziek kunt bewaren op een plek. je kunt jouw muziek downloaden uit bijvoorbeeld soundscload, dropbox of google drive en kan je overal waar jij bent beluisteren.

Android

Free music

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sky.free.music&hl=nl&gl=US

Ofline FM-radio luisteren

Radio luisteren zonder internet is zo als u hier boven gelezen heeft niet zo eenvoudig als het leek. De beste optie om zonder internet uw favoriete radio zenders te luisteren is via een draadloze draagbare radio. Deze radio’s kunt u opladen en overal mee naar toe nemen.

De beste draagbare radio’s

JBL Tuner 2

JBL staat bekend om het adem benemende geluid. Deze multifuntionele mini radio neemt u gemakkelijk overal mee naar toe. U kunt via bluetooth eenvoudig uw muziek streamen en de JBL Tuner 2 gebruiken als geluids versterker. Daarnaast is het mogelijk om zonder wifi, blue-tooth etc radiozenders te streamen.

De beste aanbieder:

Denver DAB36

De DAB-36 staat mooi bij jouw interieur. Door de houten behuizing en de strakke gril aan de voorkant heeft deze radio een retro uitstraling. Daarnaast heeft het een klok en alarm functie. Het geluid is zeer helder voor deze prijsklasse. Door de sterkte antenne kunt u meer radio kanalen bereiken. Ook deze radio beschikt over een bluetooth functie om ook muziek te streamen vanaf uw telefoon. U heeft geen WIFI nodig om de radio zenders te beluisteren.

De beste aanbieder:

Sony XDR-S61D

De Sony XDR is een draagbare DAB radio die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Deze radio kan ook gebruikt worden als wekker radio. Het geluid is helder en krachtig. Deze radio werkt op batetijen. Daaro hoeft u met een paar extra batterijen op zak niet bang te zijn dat u zonder muziek komt te zitten. Zonder wifi geniet u met deze radio ook van jouw muziek.

De beste aanbieder:

Meest gestelde vragen

  1. Kan ik op alle mobiele telefoons zonder internet radio luisteren?

    Niet alle toestellen beschikken tegenwoordig over een FM-ontvanger. In deze lijst zie je welke moderne smartphones beschikken over een FM-ontvanger. Meer informatie

  2. Welke mogelijkheden zijn om ofline radio te beluisteren?

    Er zijn niet veel oplossingen om zonder internet radio te beluisteren. Klik hier voor de beste oplossingen

  3. Bestaan er gratis muziek apps?

    Ja gelukkig zijn er apps die je kosteloos kunt downloaden om jouw muziek overal mee naar tor te nemen en zonder WIFI af te spelen. Klik hier voor de beste apps

  4. Wat is de beste oplossen om zonder internet radio te beluisteren?

    Als je zonder internet komt te zitten en wel wilt genieten van jouw favoriete radiozenders maar je hebt geen SDR Module voor je laptop/PC of een mobiel met een FM-ontvanger is er maar een oplossing. Klik hier voor de beste draagbare compacte radio’s!

You may also like