Home Tech Weet je niet hoe je de P1 poort uit moet lezen? Lees dan dit artikel

Weet je niet hoe je de P1 poort uit moet lezen? Lees dan dit artikel

by admin

Alle informatie over het uitlezen van een P1 poort, lees je in dit artikel.

Hoe lees je de P1 poort uit?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de p1 poort zelf uit te lezen. Je kunt het uitlezen op de computer en op je telefoon. Hier zijn dan ook verschillende manieren voor. 

Computer 

Om te beginnen met het uitlezen van de P1 poort moet je het micro-sd-kaartje in de Pi plaatsen. Sluit dan de netwerkkabel, voedingskabel en de slimme meter kabel aan en start dan de Pi op. Daarna staat de P1 monitor voor je klaar in de browser op http://p1mon. Controleer als laatst via informatie/ P1 poort status of data van de slimme meter wordt ontvangen. Als dit niet zo is, dan moet je de seriële instellingen aanpassen via instellingen/ P1 poort. Gebruik je eigen inloggegevens. Er zijn een paar combinaties die vaak werken (zie kader Slimme-meter protocollen). Als er na het aanpassen de eerste gegevens binnen komen kan dit tot tien seconden duren. De status zal veranderen naar groen. Nu kan je je energieverbruik en gasmeterstand bekijken. 

Telefoon 

Je kunt ook de P1 poort uitlezen op je telefoon via een app. De app blynk werkt vrijwel voor iedere slimme meter. Als de slimme meter van jou er niet bij zit moet je een andere app zoeken die de slimme meter wel support.

  1. Installeer de app
  2. Bij eerste gebruik van de app moet je een account aanmaken.
  3. Selecteer het QR-icoontje op het scherm rechtsboven. 
  4. Scan dan de qr code op je slimme meter. 
  5. Het dashboard wordt nu weergegeven. Selecteer nu het project icoontje om de authenticatie token in te zien. 
  6. De authenticatie token wordt nu weergeven met een rood omcirkeld vak. Selecteer nu E-mail de code wordt gemaild naar het e-mailadres waarmee de app is aangemeld. 
  7. De slimme meter gateway kan nu worden geconfigureerd. Vul tijdens het configureren de zojuist gemailde Auth token in. Zodra de slimme meter gekoppeld is aan de app kan je alle gegevens zien en hem je de slimme meter uitgelezen. De gegevens blijven nu bijwerken en kan je alles goed bijhouden.

Wat is een P1 poort?

De P1 poort zit in een slimme meter en is een stekkeraansluiting op de slimme meter die je zelf kunt gebruiken. Via die aansluiting kun je een energieverbruiksmanager aansluiten. Dit kan je op je computer en telefoon doen. 

Wat voor informatie geeft de P1 poort als je hem uitleest? 

Als je de slimme meter wordt uitgelezen komt er verschillende informatie op je beeld. De P1 poort geeft het energieverbruik voor elke dag en hiermee kan je alles nauwkeurig bijhouden. Je kunt ook de gasmeter stand bijhouden. Op de app van je telefoon kan je ook alles terugvinden per dag, per week, per maand en per jaar. 

Veelgestelde vragen

Waarom zal ik mijn slimme meter uit willen lezen? 

Klik hier voor alle informatie over de vraag

Wat is een P1 poort?

Klik hier voor uitleg over wat een P1 poort is.

Hoe lees je een P1 poort uit?

Klik hier voor de uitleg van het uitlezen

You may also like