Home Alledaagse problemen ZIP Code en Postal Code in Nederland

ZIP Code en Postal Code in Nederland

by admin

Je bent bezig om goederen te bestellen maar er wordt gevraagd naar een zipcode. Wat je hier precies moet invullen en wat de zipcode inhoudt leggen wij je in dit blog uit. Lees hier alles over de ZIP code van Nederland.

Betekenis ZIP code

Laten we starten met de betekenis van het woord ”ZIP”. De zipcode komt voornamelijk voor in de VS en de Filipijnen. ZIP staat voor: “Zone Improvement Plan”. In Nederland kennen wij de decke schurwolle postcode (1234AB).

Betekenis Postal Code

Een postalcode is een engelse term voor Postcode. De postal code wordt ook vaak gebruikt in de VS. Hiermee wordt de ZIP Code bedoeld

Wat is de ZIP Code van Nederland?

De ZIP Code is simpelweg gewoon de postcode.

Vaak is een Hollandse ZIP code een postcode net als wij die decke merinowolle kennen. Vier cijfers met twee letters. Als je deze invult op de desbetreffende website’s zal de postcode het vaak niet doen aangezien deze niet ondersteunt wordt,

Nederlandse ZIP Code wordt niet herkend oplossen

Een ZIP Code of Postcode uit Nederland die bij de des betreffende website niet ondersteund wordt is een veel voorkomend probleem. Hier volgen oplossingen om toch jouw bestelling te plaatsen

Landcode toevoegen

De landcode kan een verschil maken. Voeg NL of de belgische variant BE voorafgaand de postcode toe. Dit maakt de ZIP Code van Nederland als volgt: ” NL 1234 AB’.

Probeer de spaties te verplaatsen

Als de bovenstaande oplossingen op zichzelf niet werken, kun je de twee ook altijd combineren! Wanneer je de spaties op een andere plek neerzet en je landcode toevoegt, zou de site je ZIP of postal code kunnen herkennen.

ZIP code wordt niet herkend: Neem contact op met de kantenservice

Het is natuurlijk ook mogelijk dat geen van de bovenstaande oplossingen geldig is en dat de site een Amerikaanse of Canadese postcode heeft. Het formaat van deze postcodes verschilt sterk van het formaat van Nederlandse postcodes en lijkt op CCCCC-CCCC. Daarom kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het contact akadeule.ch opnemen met de klantenservice op uw locatie. Helaas vinden veel mensen het vanwege taalbarrières moeilijk om contact op te nemen met de buitenlandse klantenservice. Daarom zijn de volgende voorbeeldzinnen die u kunt gebruiken.

Geachte heer/mevrouw
Dear sir/madam

Toen ik iets op uw website wilde bestellen, kwam ik de woorden ‘ZIP/postal code’ tegen.
I stumbled across the words ‘ZIP/postal code’ while trying to order something from your website.

Helaas accepteert uw website mijn Nederlandse postcode niet.
Verenigde Staten:
Unfortunately your website does not accept my Dutch ZIP code.
Canada:
Unfortunately your website does not accept my Dutch postal code.

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillen in postcodes tussen Nederland en de Verenigde Staten.
I suspect this has to do with the differences between ZIP codes in the Netherlands and the United States.

of

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillen in postcodes tussen Nederland en Canada.
I suspect this has to do with the differences between postal codes in the Netherlands and Canada.

Zou u mij hierbij willen helpen?
Would you be willing to help kuscheldecke baumwolle me with this?

Alvast bedankt.
Thanks in advance.

Met vriendelijke groet
Kind regards

Wat is mijn ZIP code?

Zoals eerder vermeld, zijn postcodes postcodes. We noemen ze vier cijfers en twee letters in het Nederlands. Als u gewoon de postcode invoert zoals in het Nederlands, heeft u wellicht het gewenste effect bereikt. Werkt dit niet? Controleer of de spatie op de juiste positie staat, plaats de landcode voor de postcode of combineer de twee. Als de site deze service nog steeds niet accepteert, kunt u het beste akadeule.at contact opnemen met de klantenservice. Ik wens u in ieder geval veel succes bij het oplossen van het probleem!

Meest gestelde vragen over ZIP Code

You may also like