Home Tech Dit kan je allemaal doen met een UTP-splitter

Dit kan je allemaal doen met een UTP-splitter

by admin

Weet je nu niet hoe en wat je allemaal met een UTP splitter kan. Lees dan dit artikel hier worden alle ins en outs van de UTP splitter vertelt.

Wat is een UTP-splitter? 

Een UTP-splitter maakt het mogelijk om een netwerkkabel te dupliceren. Op die manier kan je twee LAN poorten tegelijk aansluiten op een netwerkkabel. De splitter kan op enkele CAT5E (CAT6) worden aangesloten. Het zorg ervoor dat er twee LAN poorten komen zodat je twee netwerkkabels erin kan doen. De maximale snelheid is 100 MBPS (megabits per seconde).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is UTP-splitter-gamma.png

 

Wat kan je met een UTP-splitter en wanneer gebruik je het?

Als je meer apparaten wilt gebruiken op de netwerkkabel of tegelijk gebruiken raden we je een switch of router aan. Met de UTP-splitter kan je niet tegelijkertijd op de netwerkkabel zitten met twee apparaten. Je gebruikt de splitter dan ook als je twee apparaten niet tegelijkertijd gebruikt maar wel allebei aangesloten wilt hebben op het netwerk. 

Hoe werkt een UTP-splitter?

De splitter heeft maar twee poorten en je kan er dus maar twee apparaten mee aansluiten. Je hebt echter altijd twee UTP-splitter nodig. De ene moet aan de router kant waar twee kabels ingaan. De tweede splitter moet aan het eind van de internetkabel waar op die manier weer twee aansluiten zijn. Het gebruiken van de UTP-splitter is gemakkelijk je stopt twee netwerkkabels in de splitter. Dan sluit je de Splitter aan en kan je met maar één apparaat tegelijkertijd op het netwerk. Als je dit niet doet, doet de wifi het op allebei de apparaten het niet.

Waar kan ik een UTP-splitter kopen? 

Een UTP-Splitter kun je bij veel verschillende bouwmarkten kopen, dit zijn alle bouwmarkten waar je het kan kopen of bestellen. 

  • Gamma 
  • Mediamarkt
  • Karwei 
  • Praxis 
  • Bol.com 
  • Amazon
  • Allekabels
  • Kabelshop
  • Onlinekabelshop 
  • Routershop

Wat is het verschil tussen een UTP-splitter en een switch of router? 

Met een UTP-splitter kan je maar maximaal twee apparaten aansluiten en niet tegelijk verbinding maken met het netwerk. Met de switch of router kan je meerdere apparaten aansluiten tegelijk verbinding maken op de apparaten. Een switch of router kost wel een paar tientjes meer, maar dan heb je er ook veel meer aan. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een UTP-splitter en een switch of router? 

Klik hier voor meer informatie.

Wat is de prijs van een UTP-splitter?

Er zit verschil in prijs maar de prijs ligt ongeveer tussen de 2 en 12 euro voor een splitter.

Welke kabel moet ik kopen voor in de UTP-splitter?

Je kan een cat5e netwerkkabel kopen maar een cat6 past ook in de poort van de utp splitter.

Mijn UTP-splitter doet het niet meer als ik twee apparaten tegelijkertijd gebruik, wat moet ik doen? 

Je kunt geen twee apparaten tegelijk verbinden met het netwerk er kan maar één tegelijk. Als je ze wel de samen wilt gebruiken moet je een Switch of router kopen. Deze kan je ook met meer poorten kopen als je dat wilt. Klik hier voor meer informatie.

You may also like