Home Alledaagse problemen Muizen lokken: Het beste lokaas voor muizen

Muizen lokken: Het beste lokaas voor muizen

by admin

Heel vervelend: muizen in je huis. Deze wil je natuurlijk zo snel mogelijk vangen. Een grote fout die gemaakt wordt is dat mensen de ‘’beste muizenval’’ hebben gekocht. Maar de kans is groot dat muizen er niet op afkomen. Het probleem is veel makkelijker op te lossen dan dat mensen denken, en dit artikel leg ik uit waarom.

Hoe lok je een muis?

Wanneer je een muis vindt in je huis, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk vangen. Het enige probleem is dat elke muizenval een andere aanpak vereist. Er zit weinig diversiteit in het lokaas, je gebruikt voor een elektrische muizenval bijvoorbeeld pindakaas en voor een elektrische muizenval en voor een klapval kaas.

Wat je het beste als eerste kunt doen is het huis zo schoon mogelijk maken, en vooral de vloeren. Muizen zitten namelijk niet voor niets in je huis, ze moeten natuurlijk ook wat te eten hebben. Alle onopgemerkte etensresten die per ongeluk op de grond zijn achtergelaten zijn dus vaak voor de muis. Wanneer er geen etensresten meer voor het oprapen liggen wordt het makkelijker om een muis te vangen.

Wat ik je als tweede tip mee kan geven, is dat het het beste is om een muizenval zo dicht mogelijk bij de muur te plaatsen. Muizen hebben namelijk een slecht zicht en zijn daarom niet zo snel geneigd om in open ruimtes te lopen. Een andere tip is ook om niet teveel lokaas voor een muizenval te leggen. Een muis moet dan moeite doen om het lokaas te vinden, en wordt daardoor vermoeid. Dit vergroot de slagingskans. 

Wat eten muizen?

Wanneer je een muis wilt vangen. Is het lokaas wat je wilt gebruiken waarschijnlijk een blokje kaas. Dit is vaak in praktijk niet zo effectief als dat het is bij Tom & Jerry. Er zijn vele verschillende lokazen die je kunt gebruiken die heel effectief zijn. 

Muizen lusten veel verschillende dingen. Ze eten bijvoorbeeld graag granen, noten, kaas etc. Ze eten ook graag, zo’n 20 keer per dag. 

Muizen houden van veel verschillende dingen, zoals granen, noten en vetrijke spijzen zoals kaas. Muizen eten ongeveer 20 keer per dag. Ze hebben voorkeuren voor voedsel, daarom kan het lastig zijn om een muis te vangen. Aangezien ze zelfs fruit en groente lusten, zoals wortels en citrusvruchten. Ik heb een overzicht gemaakt van wat muizen lekker vinden en wat je dus als lokaas kunt gebruiken. 

 • Peulvruchten
 • Granen
 • Noten
 • Vetrijken spijzen zoals kaas
 • Spek
 • Pindakaas
 • Zoette snoep
 • Vette zaden
 • Zonnebloempitten
 • Bessen
 • Bananen
 • Meloen
 • Citrusvruchten
 • Wortels

Het beste lokaas om een muis te vangen

Met de lijst die ik hierboven gegeven heb is het mogelijk om een muis te vangen. Er zijn bij bepaalde producten alleen wel nadelen. Een spekblokje zal bijvoorbeeld snel bederven als de muis er niet op afkomt. Omdat het vlees zonder verpakking en op kamertemperatuur in de val ligt is de kans groot dat er ongedierte op af komt en ben je verder van huis. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor fruit. 

Uit onderzoek is gebleken dat pindakaas de beste optie is voor een muizenval. Pindakaas is namelijk vet, wat muizen dus heel lekker vinden. Pindakaas heeft ook een sterke geur wat betekent dat muizen het vanaf ver kunnen ruiken, wat natuurlijk handig is aangezien het zicht van de muis niet goed is. Ook is pindakaas langer houdbaar en bederft het niet snel. 

Daarnaast is een voordeel dat muizen meer moeite moeten doen om pindakaas te eten, aangezien pindakaas erg plakkerig is. Muizen zitten daardoor langer bij de val en is de kans van slagen groter. Om de muizenval af te maken kun je een zaadje op de pindakaas leggen. Wanneer het zaadje weg is betekent dat er is gegeten van het lokaas en weet je zeker dat de val goed heeft gewerkt. 

Lokaas van muizenval leeggegeten

Kan natuurlijk gebeuren. Je hebt alles gedaan wat je hebt gelezen. En je kijkt de volgende dag en het eten is weg terwijl er geen muis in de val zit. Dit is natuurlijk vervelend, maar dat vergroot wel de kans dat de volgende keer de muis terugkomt. De muis gaat nu natuurlijk vaker op die plek kijken om te kijken of er meer eten te halen is. Plaats het lokaas de volgende keer gewoon weer goed op de val en hopelijk werkt het de volgende keer wel. 

Lokaas voor muizen: Elektrische muizenval

Een steeds populairdere muizenval. De elektrische muizenval wordt steeds populairder omdat je de muis op deze manier humaner dood gaat en heeft nog meer voordelen. 

Er zijn verschillende elektrische muizenvallen op de markt. Doorgaans is de bedoeling dat de muis in de muizenval loopt en wanneer het een stap op een metalen plaatje zet krijgt het een schok. Hierdoor zal de muis binnen een seconde overlijden. 

Een prima gewaardeerde elektrische muizenval kun je vinden via onderstaande link:

Lokaas voor muizen: Klapval

De ouderwetse manier. De klapval is het welbekende apparaat wat een muis klemt wanneer de muis het drukplaatje te hard indrukt. Een voordeel van de klapval is dat deze goedkoper is dan een elektrische muizenval en het is een compacter apparaatje. Wat betekent dat een muis het snel vertrouwd. 

Er zijn dus verschillende manieren om een muis te vangen. Volg de instructies van dit artikel en de muis is binnen een mum van tijd gevangen. Veel succes!

Er zit een muis in mijn huis, hoe krijg ik die weg?

In dit artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe je de muis kunt vangen. Klik hier om er heen te gaan.

Ik wil eten gebruiken om ze te lokken. Wat vinden muizen lekker?

Klik hier om te weten te komen wat muizen lekker vinden.

Ik heb geprobeerd de muis te vangen maar het lukt niet, hoe los ik dit op?

Vervelend. Klik hier voor meer informatie over hoe dit de volgende keer beter gaat.

Ik wil graag een elektrische muizenval kopen. Welke moet ik kopen?

Goede keuze. In dit kopje staat een goed gewaardeerde elektrische muizenval.

Ik wil graag een klassieke muizenval kopen. Welke moet ik kopen?

Klik hier om naar het kopje te gaan waar een goede muizenval bij staat.

You may also like