Home Alledaagse problemen Hoe maak ik zelf een wasmachine verhoger?

Hoe maak ik zelf een wasmachine verhoger?

by admin

Vind je het vervelend om elke keer te bukken als je de was doet? Dan is een wasmachine de ideale oplossing voor jouw. 

In deze blog ga ik je uitleggen in stappen hoe je een wasmachine verhoger maakt en welke wasmachine verhogers je het best kunt aanschaffen.

Wasmachine ombouw

Waarom zou ik een wasmachine zelf maken?

Een wasmachine verhoger maken kost niet veel tijd en zorgt voor meer gemak bij het doen van de was. Door de wasmachine verhoger hoef je vanaf nu niet meer zo diep te bukken.

Het bespaart je geld om zelf een wasmachine verhoger te maken, ook kan je kan de wasmachine verhoger maken naar je eigen smaakt.

Benodigdheden voor het maken van een wasmachine verhoger

Welke materialen en welk gereedschap heb je nodig om een wasmachine verhoger te maken?

Hieronder staat een lijstje met benodigdheden voor het maken van een wasmachine verhoger: 

Materiaal

Gereedschap

Stappenplan voor het maken van een wasmachine verhoger

Als je besluit te beginnen aan de klus om een wasmachine verhoger te maken, kan je het maar beter goed doen.

Voor het maken van een een wasmachine verhoger doorloop ik deze stappen:

  1. Ontwerp maken van de wasmachine verhoger
  2. hausarbeit schreiben lassen erfahrung
  3. Materiaal inkopen
  4. Ondergrond maken op gelijke hoogte
  5. Platen op maat zagen
  6. Afstyling 

Stap 1, het ontwerp

Wasmachine verhoger zelf maken

We beginnen met de basis, dat is het maken van het ontwerp voor de verhoger van de wasmachine. Als eerste meet je de lengte en breedte op van de wasmachine. Hier voeg je nog een extra 5 centimeter toe, zodat de wasmachine genoeg ruimte heeft. Ook meet je op hoeveel centimeter je de wasmachine wilt verhogen. 

Als je de maten van de wasmachine hebt opgemeten, maak je hier een tekening van. Aan de hand van deze tekening maak je de wasmachine verhoger.

Stap 2, materiaal inkopen / huren

Je hebt nu het ontwerp gemaakt en je weet de maten van de wasmachine verhoger. Met deze informatie ga je de materialen inkopen. Voor de maak van de wasmachine verhoger gebruiken we hout. 

De maten van de wasmachine verhoger heb je nodig om de hoeveelheid hardhout multiplex te halen. Het gereedschap kun je huren bij een bouwmarkt of bij Boels.

 Bij de benodigdheden staat het gereedschap en de materialen die nodig zijn voor de maak van de wasmachine verhoger. Link naar benodigdheden.

Stap 3, ondergrond maken op gelijke hoogte

Voor een optimaal gebruik van jouw zelfgemaakt wasmachine verhoger is het belangrijk dat je de ghostwriter hausarbeiten wasmachine verhoger op een gelijke ondergrond maakt. 

De kans op trillingen is minder wanneer je de wasmachine op gelijke hoogte maakt en recht staat. Ook blijft het gewicht eerlijk verdeeld en voorkomt het schade door een scheve ondergrond.

Met vuren balken maak ik een verhoging van ongeveer 10 centimeter. Ik maak 2 van deze steunbalken. en zorg dat de steunbalken gelijk aan elkaar lopen. Dan maak ik de steunbalken aan de onderkant met acrylaatkit aan de vloer.

Stap 4, Platen op maat zagen 

Zaag nu een grote houten plaat op maat die boven de steunbalken komt. Zaag ook een kleine plaat die aan de voorkant van de wasmachine verhoger zal komen. 

Je kunt nu de grote plaat vastmaken aan de steunbalken met houtlijm en een aantal schroeven die vastzitten aan de steunbalken.

De plaat die aan de voorkant van de wasmachine verhoger komt maak je ook vast met een aantal schroeven en houtlijm.

Stap 5, Afstyling

Nu je de wasmachine verhoger gemaakt hebt naar eigen smaak en eigen hoogte is de afstyling aan de beurt. Je kan de wasmachine verhoger een kleurtje verven. Kies een kleur die jij mooi vindt.

wasmachine verhogers kopen

Wasmachine verhoger kopen

Hieronder zie je een aantal opties van wasmachine verhogers. Deze wasmachine verhogers zijn van goede kwaliteit en kunnen tot 300 kilo aan.

EverestPeak® Wasmachine verhoger – Multitool – Ook geschikt voor Vaatwasser, Koelkast, Vriezer en Droger – Duurzaam – RVS – ABS – Maximaal 300 kg – Verstelbare – 45/69 x 10/13 cm

Deze wasmachine verhoger is makkelijk en snel in elkaar te zetten. Ook kan deze wasmachine verhoger tot 300 kilo aan. De wasmachine verhoger is gemaakt van roestvrij staal en kunststof en bachelor thesis schreiben lassen wordt hierdoor beschermt tegen veroudering en/of verrotting. De hoogte van deze wasmachine verhoger is verstelbaar tussen de 10 en 13 centimeter.

Handify® Wasmachine verhoger – Verhoging voor Wasmachine, Vaatwasser, Koelkast, Vriezer en Droger – Inclusief 4 Dempers – Verstelbaar in hoogte en breedte – Duurzaam RVS – ABS – Maximaal 300 kg – 45/60 X 50/62 cm

Deze wasmachine verhoger is stabiel en makkelijk in elkaar te zetten. Ook kan deze wasmachine verhoger tot 300 kilo aan. De poten balken van de wasmachine verhoger zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn 10 centimeter verstelbaar in de hoogte, lengte en breedte. Ook zijn de poten voorzien van een antislip onderkant voor extra stabiliteit.

Veelgestelde vragen

Welk materiaal heb ik nodig om een wasmachine verhoger te maken?

Lees hier meer over de materialen die je nodig hebt om een wasmachine verhoger te maken.

Welke wasmachine verhoger kan ik het best kopen?

Lees hier meer over een aantal wasmachine verhogers die je kunt aanschaffen.

Wat zijn de stappen die ik door moet nemen om een wasmachine verhoger te maken?

Lees hier het stappenplan voor het maken van een wasmachine verhoger.

Hoe hoog moet ik de wasmachine verhoger maken?

De hoogte van de wasmachine verhoger verschilt per persoon. Lees hier meer.

Waarom zou ik een wasmachine verhoger zelf maken?

Lees hier meer over, waarom je een wasmachine verhoger zelf zou maken.

Welk gereedschap heb ik nodig om een wasmachine verhoger te maken?

Lees hier welk gereedschap je nodig hebt voor de maak van een wasmachine verhoger.

Waar kan ik de wasmachine verhoger het best plaatsen?

Zorg dat je een gelijke en stevige ondergrond hebt, die eventueel mag beschadigen.

You may also like