Home Alledaagse problemen Een sleutel bij laten maken, wat zijn de kosten?

Een sleutel bij laten maken, wat zijn de kosten?

by admin

Het is nooit fijn als je een sleutel kwijt raakt, daarom is het fijn om vooraf een aantal reserve sleutels te hebben van bijvoorbeeld je auto of je huis. Maar wat zijn de kosten? Waar kan je een sleutel bijmaken en hoeveel tijd kost het? 

In deze blog staan de vragen duidelijk uitgelegd en staan de kosten per sleutel uitgelegd.

Sleutel bij laten maken

Hoeveel kost het om een sleutel bij te maken?

Er zijn veel verschillende soorten sleutels. Per soort sleutel is een andere prijscatagorie om een sleutel bij te maken. Zo betaal je voor een huis- en fietssleutel minder dan voor een auto sleutel met chip. Ook maakt de prijs een verschil waar je de sleutel bij laat maken. Zo betaal je meer als je de sleutel bij laat maken bij een dealer.

Kosten van een bijgemaakte autosleutel

Afhankelijk van het automerk en de soort sleutel verschilt de prijs. Bij een slotenmaker of sleutelservice ben je als snel tussen de €50,- en de €150,- kwijt voor een autosleutel.

Als je een nieuwe autosleutel koopt bij de dealer betaal je meestal tussen de €200,- en €300,-. 

Kosten van een bijgemaakte fietssleutel

De kosten van een fietssleutel zijn al snel tussen de €3,80 en €25 euro, de kosten verschillen per merk en de soort sleutel die je bij wilt laten maken. 

Kosten van een bijgemaakte scooter sleutel

Het bijmaken van een scooter sleutel kost al snel tussen de €4,50,- en €45,-. De prijzen kunnen variëren per merk en soort scooter sleutel.

Kosten van een bijgemaakte motor sleutel

Het bijmaken van een motor sleutel kost al snel tussen de €30,- en  €150,-. De prijzen kunnen nog variëren per merk, de soort sleutel en of de motor sleutel een chip heeft.

Kosten van een bijgemaakte huissleutel

huissleutel bijmaken kosten

Het bijmaken van een huissleutel kost al snel tussen de 5,- en €45,-. De prijzen kunnen nog variëren per merk, soort huissleutel en of de huissleutel een chip heeft.

Kosten van een bijgemaakte kluissleutel

Het bijmaken van een kluissleutel heeft al snel meer kosten aan zich verbonden, dit komt doordat het maken van een kluissleutel gespecialiseerder is dan de maak van een huissleutel. 

Het bijmaken van een kluissleutel kost al snel tussen de €35,- en €80,-. De prijzen kunnen nog variëren door het merk of de plaats waar je de sleutel bij laat maken.

Kosten van gecertificeerde en gecodeerde sleutels

voor het bijmaken van gecertificeerde of gecodeerde sleutels heb je een pasje, code of certificaat nodig. De kosten van een gecodeerde of gecertificeerde sleutel kost als snel tussen de €40,- en de €150,-. 

De prijzen kunnen nog verschillen door het merk, de plaats waar je de sleutel laat maken en de soort sleutel.

Waar kan je een sleutel bij laten maken?

Het bijmaken van een sleutel is eenvoudig. Een sleutelservice of slotenmaker heeft vaak een grote collectie van verschillende sleutels. Bij een slotenmaker of sleutelservice kun je zo naar binnen lopen en een sleutel bij laten maken. Ook kun je jouw sleutel bij laten maken bij een bouwmarkt of online bij de officiële website van de sleutel die je hebt.

Je kan niet elke sleutel bij laten maken bij een sleutelservice of een slotenmaker. Sleutels met een certificaat, code of pasje zijn alleen bij te maken bij de fabrikant of een gespecialiseerde sleutelmaker. Voor de gecertificeerde of gecodeerde sleutels heb je een code, pasje of certificaat nodig die je gekregen hebt bij de aankoop.

Hoe lang duurt het om een sleutel bij te laten maken?

gecodeerde sleutel bijmaken

Met een gewone sleutel, zoals een huissleutel kost het tussen de 5 en 10 minuten om de sleutel bij te laten maken. Bij een kluissleutel kost het één á twee dagen om de sleutel te maken.

Als een sleutel speciaal moet worden bijbesteld kan het één á twee weken duren. Bij een gecertificeerde of gecodeerde sleutel kan het tot vier weken duren voordat je de sleutel in handen hebt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een autosleutel bij te maken?

Lees hier meer over de kosten van het bijmaken van een autosleutel.

Hoeveel kost het om een fietssleutel bij te maken?

Lees hier meer over de kosten van het bijmaken van een fietssleutel.

Hoeveel kost het om een scooter sleutel bij te maken?

Lees hier meer over de kosten van het bijmaken van een scooter sleutel.

Hoeveel kost het om een Motor sleutel bij te maken?

Lees hier meer over de kosten van het bijmaken van een motor sleutel.

Hoeveel kost het om een huissleutel bij te maken?

Lees hier meer over de kosten van het bijmaken van een huissleutel.

Waar kan je een sleutel bij laten maken?

Lees hier verschillende winkels waar je een sleutel bij kunt maken.

Hoeveel tijd kost het om een sleutel bij te laten maken?

De tijd verschilt per sleutel soort. Lees hier meer.

You may also like