Home Alledaagse problemen Dit is een Nefit 6a en wat je er mee moet doen.

Dit is een Nefit 6a en wat je er mee moet doen.

by admin

Krijg jij een nefit 6a foutmelding en je weet niet wat je moet doen. In dit artikel leg ik uit hoe je dit probleem op kan lossen.

Wat is een nefit 6a?

Nefit is een merk cv-ketel, de nefit 6a is een foutmelding op de nefit 6a en daar lees je meer over in dit artikel.

 1. Foutmelding 
 2. ghostwriter aufsatz
 3. Cv-ketel 

Foutmelding

Een nefit 6a is een ketel storing een cv-ketel. Op het schermpje van de cv-ketel kun je zien wat er aan de hand is. Als er een nefit ketel storing 6a staat is het foute boel en moet je daar wat aan gaan doen. 

Cv ketel

Een cv-ketel is een warmtebron in een pand en zorgt ervoor dat alles warm blijft. Het houdt het pand warm en de cv ketel zorgt ervoor dat je warm water in huis hebt. De cv ketel hangen meestal op zolder in een woonhuis. 

Waarom krijg ik een nefit 6a melding?

Er zijn verschillende oorzaken voor de nefit 6a foutmelding:

 • Ontsteking/ ionisatiestroom 
 • Vervuilde roosters 
 • Lekkende verpakking 
 • Gas/luchtverhouding

Ontsteking/ionisatiestroom 

Het kan zo zijn dat de ontsteking en ionisatie in de cv ketel niet meer werkt en dat betekent dat er geen warmte meer wordt geproduceerd. Voor ionisatie is er energie nodig en dit wordt ionisatiepotentiaal genoemd. 

Vervuilde roosters

De cv ketels hebben roosters en als die vervuilde zijn kan er weinig of zelf geen lucht door de roosters komen. Hierdoor komt er weinig warme lucht vrij en merk je vanzelf dat er iets mis is met de cv ketel. De roosters van moet je daarom ook altijd goed schoon houden en af en toe schoonmaken.

Lekkende verpakking

De cv ketel kan bij vloeibare producten in de buurt staan alleen is het niet heel erg handig. Als er een verpakking lekt die boven de cv ketel staat kan dat nog wel is mis gaan en een nefit ketel storing 6a komen. 

Een vervuilde restrictieplaat

Een restrictieplaat zit in een cv ketel en moet daarom ook goed schoongehouden worden. Als de plaat vies is kan het de warmte tegen houden. De nefit foutcode 6a kan ook zeker verschijnen als je de plaat vervuild houdt.

Gas/luchtverhouding

De verhouding met gas en lucht moeten goed zijn want als dat niet zo is kunnen ze elkaar niet goed opvullen. Daarom moet je ook af en toe kijken of deze verhoudingen kloppen. 

Wat moet ik doen als ik een nefit 6a melding krijg? 

Er zijn twee verschillende manieren hoe je de foutmelding kan oplossen:

 • Ketel resetten 
 • Loodgieter bellen 

Ketel resetten

Als het ineens koud wordt in jouw huis of pand moet je altijd de cv ketel controleren en kijken of alles nog goed gaan. Geeft de cv ketel een nefit code 6a aan moet je gelijk actie ondernemen en kijken waar het probleem ligt. Je moet de cv ketel resetten. De reset knop zit meestal aan de voorkant van de ketel en er staat vaak een ghostwriter facharbeit sterretje op of een R van reset. Er zijn ook fabrikanten die de knop achter een klepje hebben verstopt. 

Loodgieter bellen

Als dit niet gewerkt heeft moet je de loodgieter bellen want er is dan niets anders wat je kunt doen. Weet de loodgieter het ook echt niet moet je naar de fabrikant bellen. 

Hoe zorg ik ervoor dat ik geen nefit 6a melding meer krijg?

 • Een nefit 6a foutmelding is niet goed en daarom moet je ervoor zorgen dat ze niet vaak voorbij komen. Hier zijn tips die je kan gebruiken om de nefit 6a melding te voorkomen. 

Cv ketel onderhouden

Je moet de cv ketel altijd blijven onderhouden omdat er vaak dingen vervuild raken de belangrijkste dingen zijn:

 • Roosters 
 • Verpakkingen in de buurt van de cv ketel. 
 • hausarbeit kaufen
 • Restrictieplaat 
 • Gas/luchtverhouding 
 • masterarbeit schreiben lassen kosten
 • De cv ketel moet ook niet te oud zijn de leeftijd die ze adviseren van een cv ketel is maximaal 12 jaar. Als je een cv ketel hebt die ouders is dan 12 jaar moet je zo snel mogelijk een nieuwe kopen. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Nefit 6a melding? 

Klik hier om erachter te komen van een nefit 6a melding is.

Waarom krijg ik een nefit 6a foutmelding?

Klik hier om te kijken waarom je een nefit 6a melding krijgt.

Wat moet ik doen als ik een nefit 6a melding krijg?

Klik hier om te kijken wat je moet doen als je een nefit 6a melding krijgt.

You may also like