Home Alledaagse problemen Hoelang moet kit drogen?

Hoelang moet kit drogen?

by admin

Je hebt net de badkamer gekit of de muur? Maar de vraag is nu hoelang de kit moet drogen. Je hebt veel verschillende kit en voor elke kit is een andere droogtijd. In dit artikel ga ik alle soorten kit benoemen, met daarbij de droogtijd. 

Droogtijden alle kit soorten

Op elke verpakking staat de droogtijd van de kit aangegeven. Hieronder vind je een overzicht met de droogtijden van verschillende kit soorten. De droogtijden hieronder zijn tijden waarin de kit in ieder geval droog is. Sommige merken kit zullen sneller droog zijn. 

Soorten kit Droogtijden
Sanitairkit 4 dagen
Siliconenkit 4 dagen 
Lijm Kit/Montagekit48 uur 
Acrylaatkit 24 uur 
Dilatatievoeg kit 24 uur
Beglazingskit 4mm in 24 uur
Schilderskit 0,5 mm per dag
Aquariumkit 4 dagen 

Wat Is Kit?

Laten we bij het begin beginnen. Kit is een verzamelnaam voor verschillende soorten dikke en vloeibare materialen die zorgen dat je iets kan lijmen of afdichten. Wanneer je kit op iets spuit, is het in eerste instantie een dikke, stroperige vloeistof. Na een tijdje droogt het en lijkt het op plastic, nu is het helemaal uitgehard.

Soorten kit 

Sanitairkit 

Droogtijd: 4 dagen

Sanitairkit is een elastische kit soort. Je kan deze kit goed gebruiken in vochtige ruimtes. Denk hierbij aan de badkamer, keuken, toilet. De kit is antischimmel. Sanitairkit heeft weinig onderhoud nodig, als je de anti schimmel functie goed wilt houden zal je na een aantal jaar opnieuw moeten kitten. 

Douche, Tegel, Badkamer, Interieur, Luxe, Decor

Siliconen kit 

Droogtijd: 4 dagen 

Siliconenkit is een duurzame kit. Het is schimmelbestendig en elastisch. De siliconenkit hecht goed op ondergronden waar geen primer aanwezig is. Deze kit kan goed gebruikt worden in de badkamer of bij jou toilet. Bij bedrijven zit de kit ook in koel en vriescellen. Aqua seal kit 

Lijm Kit/Montagekit

Droogtijd: 48 uur

Lijm kit/ montagekit is een universele kit. Je kan dit gebruiken in en rondom jouw huis. Je kan met deze kit goed dingen opvullen voor bijvoorbeeld scheuren en naden. Of juist het afdichten van scheuren en naden. 

Acrylaatkit

Droogtijd: 24 uur 

Acrylaatkit is een kit voor zowel binnen en buiten jouw huis. Het is een afdichtingskit. De kit hecht goed op verschillende materialen. Maar is vooral gemaakt voor naden en voegen tussen houten delen.  Voor voegen die veel met water in aanraking komen kan je de kit beter niet gebruiken. 

Dilatatievoeg Kit 

Droogtijd: 24 uur 

Dilatatievoeg kit is voor het opvullen van muren. Gemetselde ondergrond. De kit hecht goed op cement en steen. 

Beglazingskit 

Droogtijd: 4 mm in 24 uur

Beglazingskit is speciaal ontwikkeld voor het dichtmaken van voegen bij enkele of dubbele ramen. Het is dan ook goed bestand tegen vocht en elke temperatuur. Ook voor de voegen bij kozijnen en vensterbank is dit een hele geschikte kit. Het is ideaal voor het dichtmaken van beglazing in kozijnen van hout, metaal en kunststof.

Schilderskit

Droogtijd: 0,5 mm per dag

Deze schilderskit zegt de naam zelf al, perfect voor schilderwerk. Kan scheuren en voegen afdichten en is overschilderbaar.

Aquarium kit

Droogtijd: 4 dagen 

De naam zelf zegt het al, speciaal voor aquarium. Deze kit een geen anti schimmel functie (Dit is schadelijk voor flora en fauna in aquarium).

Meest gestelde vragen

Hoelang moet kit drogen? 

In dit artikel vindt je alles over elke kit. Klik hier voor meer informatie.

Welke soorten kit heb je?

Klik hier voor alle soorten kit 

Hoelang moet Schilderskit drogen?

Kijk hier hoe lang precies. 

Hoelang moet sanitair kit drogen? 

Klik hier voor de exacte tijd.

You may also like