Home Alledaagse problemen Alle afmetingen van een douche

Alle afmetingen van een douche

by admin

Dit zijn alle afmetingen van alle douches en waar je rekening mee moet houden met het aanschaffen van een douche. Alles lees je in dit artikel

Verschillende douches met prijzen 

Er zijn verschillende douches te koop en dit heeft ook te maken met de afmetingen. 

  • Douchecabine                      € 1800      
  • Inloopdouche                        € 1290
  • Douchebak                           € 1800
  • Tweepersoons Douche        € 2500

Wat zijn de afmetingen van een douche?

Deze getallen zijn gemiddeld genomen en niet precies. Als je het precies wilt weten moet je langs een sanitair bedrijf gaan en alles opmeten en laten taxeren. Er zit veel verschil in grootte de douches en dat komt door de grootte van de badkamer. Je kan een douche zo groot krijgen als je wilt. In dit artikel leggen we ook uit hoe je je douche moet opmeten zodat je een douche op maat kan kopen.

Douchecabine: 90 × 90 centimeter.

Douchebak: 90 × 90 centimeter. 

Inloopdouche: 90 × 120 centimeter. 

tweepersoons douche: 140 × 100 centimeter. 

Waar liggen de verschillen? 

De verschillen liggen in grootte van badkamer en het budget van mensen. Met een grote badkamer koop je vaak ook een grotere douche omdat je meer ruimte hebt in je badkamer. Het budget van mensen speelt ook een rond omdat mensen met een groter budget vaak een grotere douche en badkamer kopen. Van al deze mensen bij elkaar genomen is het gemiddelde berekend per douche. 

Van welke materialen wordt een douche meestal gemaakt?

De douchebak wordt vaak gemaakt met 3 verschillende materialen. Acryl, Geëmailleerd staal of composiet. Bij acryl heeft de prijs een groot voordeel en het materiaal is gevoeliger voor krassen. Geëmailleerd staal is krasvast, onbuigzaam en sterk, het heeft een normale prijs. Composiet douchebakken zijn driemaal sterker dan acryl, het is vaak duurder dan acryl en metaal. De wanden van een douche worden vaak gemaakt van veiligheidsglas. Veiligheidsglas heeft als voordeel dat dit veel langer mooi blijft dan kunststof en steviger in dan normaal glas. De prijs van glas ligt over het algemeen wat hoger dan kunststof, maar een glazen douchewand blijf wel veel langer mooi. De douchekop wordt meestal gemaakt van RVS, chroom of messing. Het wordt vaak op het andere materiaal afgestemd van wat er gebruikt is in de douche.   

Douche zelf opmeten 

Om de douche goed op maat te krijgen moet je ervoor zorgen dat je alles opmeet. Meet dan ook de lengte, breedte en hoogte van de plek waar de douche zou moeten komen. Die dit met een meetlint en als je dit gedaan hebt kun je naar een sanitairwinkel om een douche uit te kiezen. Let op dat de maten goed overheen komen.

Tips 

  • Meet alles op de cm nauwkeurig. 
  • Koop een douche bij een goede sanitairwinkel.
  • Let op het spetterende water van de douche. Je moet de wand op de goede plek neerzetten zodat niet heel je badkamer nat wordt. 
  • Zoek een hoge kwaliteit douche voor een scherpe prijs. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn kosten kosten van verschillende douches?

Klik hier voor meer informatie over de verschillende douches

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een douche?   

Klik hier voor meer informatie   

Hoe meet ik mijn douche zelf op? 

Klik hier voor meer informatie

You may also like