Home Alledaagse problemen Glazen douchedeur ontkalken met tips

Glazen douchedeur ontkalken met tips

by admin

Hoe kun je het beste kalk van een glazen douchedeur verwijderen? Welke schoonmaak en ontkalkingsmiddelen heb je nodig om de douchedeur schoon en kalkvrij te maken? In dit artikel staan deze vragen uitgelegd met extra tips voor een kalkvrije douchedeur.

Glazen deur

Hoe ontkalk je een glazen douchedeur?

Het ontkalken van een glazen douchedeur kun je op verschillende manier aanpakken. Het is vooral belangrijk om regelmatig de douchedeur te reinigen en ontkalken. Als je hardnekkige kalk wilt verwijderen van de douchedeur is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken.

Als eerste spuit je met de antikalk spray op de glazen douchedeur, daarna laat je dit voor een kleine 20 minuten intrekken. Vergeet niet om de ramen open te zetten, omdat de geur best sterk is.

Na 20 minuten spuit je met de douchekop de overige resten van de glazen douchedeur en neem je de deur af met een doekje.

Douchedeur voor een langere tijd kalkvrij houden

Nano-coating

Als je binnenkort een nieuwe douchedeur aanschaft, denk dan eens aan nano-coating. Nano-coating is een beschermende laag die tijdens de productie wordt geplaatst op de douchedeur. Door de nano-coating loopt het water sneller naar beneden, dit vermindert de kans op kalkaanslag. 

Je kunt ook eenmaal per week Rainex of een scheut wasverzachter op de glazen douchedeur doen, dit schijnt goed te werken tegen kalkaanslag.

Tips om je glazen douchedeur mooi en schoon te houden

Glazen douchedeur schoonmaken tips

De kringen en witte aanslag ontstaat door het water dat achterblijft en opdroogt na een douchebeurt. Hieronder zie je een aantal tips om je glazen douchedeur zo mooi en schoon mogelijk houdt.

Douchedeur drogen na douchebeurt

Voor een mooie en schone douchedeur zonder kalk is het nodig, om na elke douchebeurt de glazen douchedeur droog te maken. Hier kan je het beste een rubberen ‘trekker’ voor gebruiken. Dit is een trekker die je ook gebruikt voor het wassen van de ramen. Zo houd je glazen douchedeur schoon en kalkvrij.

droogtrommeldoekje gebruiken

Met een droogtrommeldoek kun je effectief en snel je glazen douchedeur schoonmaken. De droogtrommeldoekjes absorberen goed de zeepresten op de douchedeur. Dit maakt dat de droogtrommeldoekjes een handige keuze is als je met niet al te veel inspanning de douchedeuren blinkend schoon wilt krijgen.

Een andere optie is een microvezeldoek, deze doek geeft een beter resultaat dan gewone schoonmaakdoekjes.

wondersopje van azijn

Wanneer er kalk zit op de douchedeur is het lastig om te verwijderen. Een beetje azijn kan het schoonmaken makkelijker maken. Maar hoe maak je dit?

Als eerste pak je een lege plantenspuit en vermeng je wat azijn met een beetje water. Spray nu goed op de douchedeur en laat het een  kwartiertje inwerken. Na een kwartier kun je de azijn afspoelen met de douchekop en droogmaken met een doek of trekker.

Meestgestelde vragen

Hoe ontkalk je een glazen douchedeur?

Het ontkalken van een glazen douchedeur kun je op verschillende manier aanpakken. Lees hier meer over het ontkalken van een glazen douchedeur.

Hoe houd je een glazen douchedeur voor een langere tijd kalkvrij?

Door de Nano-coating loopt het water sneller naar beneden, dit vermindert de kans op kalkaanslag. Lees hier meer.

Hoe houdt je een glazen douchedeur mooi en schoon?

Lees hier een aantal tips om je glazen douchedeur kalkvrij en schoon te houden.

hoeveel ontkalking heb ik nodig?

Je hebt maar een beetje ontkalkingsmiddel nodig. Lees hier meer.

Hoe vaak moet je een douchedeur ontkalken?

Lees hier meer over hoe vaak en wanneer je een glazen douchedeur ontkalkt.

Welke doekjes kan je het best gebruiken voor het schoonmaken van de douchedeur?

Lees hier meer over het gebruik van doekjes bij het ontkalken of schoonmaken van een glazen douchedeur.

Waarom is het goed om na een douchebeurt de douchedeur schoon te maken?

Water blijft zitten op de douchedeur waardoor er witte kringen en kalk ontstaan. Lees hier meer.

You may also like