Home Alledaagse problemen Ontkalken waterleiding

Ontkalken waterleiding

by admin

Kalk in de waterleiding kan zorgen voor vermidering van de waterdruk. Ook kan het water vervuild worden en ongezond. Structueel de waterleiding ontkalken zal ervoor zorgen dat je deze gevolgen niet zal treffen. In dit artikel leggen wij jouw alle mogelijkheden uit om jouw waterleiding te ontkalken.

Ontkalk mogelijkheden voor waterleiding

Waterleiding ontkalken: Ontkalker tussen waterleiding

Een dunne laag kalk in de waterleiding kan geen kwaad. Dit zal zorgen voor bescherming van de waterleiding. Een dikke laag kalk kan wel schadelijk zijn aangezien het water vervuild kan worden of de waterdruk kan afnemen.

Het installeren van een waterontkalker aan de waterleiding zal ervoor zorgen dat het water minder hard wordt gemaakt. Zacht water zal zich niet afzetten tot kalk in de waterleiding. De waterontharder zal het calcium en magnesiumionen in het water verminderen en de het verkalken van de waterleiding zal niet meer plaats vinden.

Sluit de waterontkalker direct naast de watermeter. Geleidelijk zal de waterontharder het kalk aten verdwijnen in de waterleiding. Zorg er wel voor dat je de zeef bij alle kranen en douchekoppen regelmatig verwijderd om kalkschilfers en restjes kalk weg te halen. Zo voorkom je preventief dat de doorstroom wordt geblokkeerd.

Waterleiding ontkalken met behulp van bedrijf

De waterleiding volledig doorspoelen kan ervoor zorgen dat kleine kalkdeeltjes de waterleiding verlaten. Een professioneel ontkalkings bedrijf weet precies hoe de waterleiding ontkalkt moet worden. Als je dit zelf gaat doen, is de kans erg groot dat je iets beschadigd. Er moeten namelijk vele kranen worden dicht gedraaid en verschillende componenten moeten worden ontkalkt. Als je dit zelf gaat doen is de kans groot op beschadiging van de waterleiding. Als je googlet op: ” Waterleiding laten ontkalken ” Vind je al snel vele bedrijven die tegen betaling de waterleiding komen doorspoelen. Vaak worden ook transport kosten in rekening gebracht. Kies daarom voor een bedrijf bij jou in de buurt.

Hoe ontstaat kalk?

Kalkaanslag ontstaat door hard water. Hard water bevat veel mineralen als magnesium en kalk. Als dit water in aanraking komt met warmte kan er kalk aanslag ontstaan. Door de kalk aanslag kunnen verschillende componenten beschadigd worden.

Meest gestelde vragen

 1. Kan ik de waterleiding zelf ontkalken?

  Dit is mogelijk maar niet aan te raden. Het is mogelijk dat je de waterleidng beschadigd. Laat dit doen door een extern bedrijf. Klik hier voor meer informatie.

 2. Hoe ontstaat kalk in de waterleiding?

  Kalkaanslag komt door verschillende factoren. Klik hier voor mee informatie.

 3. Kan ik een waterontkalker zelf aansluiten?

  Dit is zeker mogelijk. Met de handleiding van de waterontkalker kan je deze zelf eenvoudig aansluiten. Klik hier voor meer informatie.

 4. Hoe werkt een waterontkalker?

  Een waterontkalker aansluiten is de meest efficiente oplossing om kalk te bestrijden in de waterleiding. Klik hier voor meer informatie.

Geralateerde artikelen

You may also like