Home Alledaagse problemen Wat kan er misgaan bij WhatsApp Web?

Wat kan er misgaan bij WhatsApp Web?

by admin

Wil je een lang bericht sturen via WhatsApp? Vind je het irritant om de hele tijd je telefoon te pakken om een WhatsApp bericht te sturen? Doe dit dan via de laptop op WhatsApp Web, want dat typt een stuk fijner. In deze blog leg ik, jou uit hoe je WhatsApp Web gebruikt.

Wat is WhatsApp Web?

WhatsApp Web is WhatsApp zoals je bent gewend, maar dan via de browser of desktop van je computer of laptop. WhatsApp Web is de browser versie van WhatsApp, de WhatsApp Desktop is een applicatie die je download op je computer.

Hoe werkt WhatsApp Web?

Het maakt niet uit welke browser je gebruikt voor WhatsApp Web. WhatsApp Web werkt in alle bekende browsers, zoals Google Chrome, Firefox, Edge, Opera, Brave en Safari. 

Zo log je in bij WhatsApp Web:

stap 1, pak je computer/laptop erbij en open je browser.

stap 2, open de officiële website van WhatsApp Web.

stap 3, Pak je smartphone erbij en open WhatsApp.

stap 4, tik op de 3 puntjes rechtsboven en kies ‘’WhatsApp Web’’

stap 5, druk op het plusteken en scan de qr code van de laptop of computer.

stap 6, Je bent nu ingelogd op de webversie van WhatsApp.

Het is echter nog steeds belangrijk dat de smartphone verbonden blijft met internet. Na ontvangst van het bericht, bereikt het bericht eerst de smartphone. Vervolgens stuurt de app van WhatsApp het bericht rechtstreeks naar de browser waar je WhatsApp Web open hebt staan.

Wat is end-to-end encryptie?

Door end-to-end-encryptie te gebruiken, wordt communicatie op een speciale manier versleuteld en is de ontvanger de enige persoon die de sleutel heeft om de informatie te bekijken. Bij de WhatsApp app is end-to-end-encryptie standaard ingesteld, dit betekent dat de sleutels voor deze gesprekken alleen op het gebruikte apparaat worden opgeslagen.

Dit is de reden dat je een constante verbinding nodig hebt tussen de WhatsApp App en WhatsApp Web op je browser. 

Wat kan er misgaan bij het inloggen in WhatsApp Web?

Problemen met je verbinding van de laptop, telefoon of Wi-Fi zijn een van de meest voorkomende oorzaken, waardoor je geen berichten krijgt via Whatsapp Web. Problemen met de QR-code kunnen ervoor zorgen dat je geen verbinding kan maken met WhatsApp Web.

Problemen met de telefoonverbinding

Als je geen berichten kunt verzenden of ontvangen via WhatsApp op je smartphone, is het ook niet mogelijk om WhatsApp Web te gebruiken op de laptop of de computer. Open nu WhatsApp op de telefoon en probeer een bericht te sturen. 

Als dit niet lukt, probeer dan de telefoon opnieuw op te starten, de app bij te werken en/of de Wi-Fi / Mobiele Gegevens aan en uit zetten.

Problemen met de computerverbinding

Je hebt een sterke en stabiele internetverbinding nodig op de computer of laptop om WhatsApp Web te gebruiken. Als je een gele banner boven de chatlijst ziet en de foutmelding ‘Computer niet verbonden’ wordt weergegeven. 

Controleer eerst of de computer of laptop een stabiele internetverbinding heeft, als de internetverbinding van de computer of laptop stabiel werkt en je nog steeds geen berichten kunt ontvangen of verzenden, vernieuw dan de pagina waarop je WhatsApp Web gebruikt. Als het probleem aanhoudt, log dan uit en log opnieuw in op WhatsApp Web.

Problemen met de Wi-Fi verbinding

Als je een beheerd Wi-Fi netwerk gebruikt op bijvoorbeeld kantoor, de bibliotheek of de universiteitscampus, kan het zijn dat het netwerk WhatsApp Web blokkeert of een beperkte toegang geeft. 

Als WhatsApp Web aangeeft dat het Wi-Fi netwerk dat je gebruikt de werking van WhatsApp Web belemmert, zorg er dan voor dat het netwerk is ingesteld om verkeerd naar WhatsApp Web toe te laten.

De QR code scant niet

Als de QR code niet scant is het belangrijk om WhatsApp bij te werken en eventueel de app van WhatsApp opnieuw te downloaden. Kijk of het ligt aan je browser, sommige browsers worden niet ondersteunt om WhatsApp Web te gebruiken. 

Kijk ook of alle instellingen op de telefoon goed staan. Zorg dat de datum en tijd overeenkomt met de datum en tijd op je laptop. 

Scannen van de QR Code overslaan

Als je de QR-code van WhatsApp niet kunt scannen met de telefoon, kun je de code of het serienummer handmatig invoeren. 

Als eerste tik je onderaan in het scherm op Doorgaan zonder te scannen. Vervolgens typ je de toegangscode of het serienummer van het product in. Je kunt de toegangscode of het serienummer vinden naast de QR-code. 

De code laadt niet

Als de QR code niet laadt, zorg er dan voor dat je de browser update naar de nieuwste versie, switched van browser, of de cookies verwijderd van de browser. 

Het is belangrijk om de nieuwste browser update te hebben voor een optimaal gebruik van WhatsApp Web. Ook is WhatsApp Web niet op alle browsers beschikbaar. 

WhatsApp Web werkt in een aantal browsers, zoals Google Chrome, Firefox, Edge, Opera, Brave en Safari. 

Is WhatsApp Web veilig?

Het is veilig om WhatsApp Web te gebruiken. De verbinding is beveiligd, zodat bijvoorbeeld mensen die hetzelfde Wi-Fi netwerk gebruiken jouw communicatie niet kunnen afluisteren. Dit zorgt ervoor dat WhatsApp Web veilig is om te gebruiken. WhatsApp Web is echter wel minder veilig dan de WhatsApp app op een smartphone.

Als de WhatsApp Web is geactiveerd, zal het direct opgestart worden als er een verbinding gemaakt kan worden met WhatsApp op de smartphone. Hierdoor kan iedereen die jouw laptop/computer gebruikt, zonder enig probleem in jouw WhatsApp Web snuffelen. Op de WhatsApp app op jouw telefoon kan je een code instellen om dit te voorkomen, dit is niet het geval bij WhatsApp Web.

Redenen om WhatsApp Web te gebruiken in plaats van de app op de smartphone

De meeste mensen communiceren tegenwoordig met elkaar online, bijvoorbeeld via de WhatsApp app. Het is echter ook mogelijk om WhatsApp te gebruiken op de computer of op de laptop. Dit zijn een aantal redenen om WhatsApp Web te gebruiken.

Makkelijker en sneller berichten verzenden met WhatsApp Web

Berichten in de app van Whatsapp zijn meestal vrij kort, je wilt namelijk niet over je eigen vingers struikelen als je in een discussie bent. Met WhatsApp Web of Whatsapp Desktop is het makkelijker om sneller te typen en langere berichten te verzenden.

Bestanden verzenden met WhatsApp Web

Met WhatsApp Web is het makkelijker om bestanden te delen van WhatsApp via de smartphone. Op WhatsApp via de smartphone deel je niet snel een document, omdat de documenten vaak op de laptop of de computer staan. Als je WhatsApp Web opstart heb je een directe lijn tussen je contacten en de documenten die je op de laptop of de computer hebt staan.

Een veilige verbinding met WhatsApp Web

Het internet is een gevaarlijke plaats voor persoonlijke gegevens, daarom is het belangrijk dat je veiligheid gewaarborgd wordt als je een document deelt of een bericht stuurt. WhatsApp Web biedt een veilige verbinding om contact te houden met mensen over de hele wereld. De berichten op WhatsApp zijn namelijk end-to-end versleuteld. Dit zorgt ervoor dat andere mensen niet zomaar jouw gesprekken kunnen lezen of je kunnen afluisteren als je aan het bellen bent.

Spiegel tussen WhatsApp op de smartphone en de computer/laptop

De dingen die je op de smartphone naar elkaar appt, worden ook weergegeven op de Webversie van WhatsApp. Doordat je verbinding moet maken met de app op de smartphone zie je alle berichten die je via de smartphone hebt gestuurd terug op de webversie van WhatsApp. Je smartphone wordt als het ware gespiegeld op de webversie van WhatsApp.

7 veelgestelde vragen

Wat is WhatsApp Web?

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp op de laptop of computer. Lees hier meer over WhatsApp Web.

Hoe werkt WhatsApp Web?

Lees hier meer over hoe WhatsApp Web werkt en om het stappenplan te volgen om in te loggen bij WhatsApp Web/ WhatsApp Desktop.

Wat kan er misgaan bij het inloggen in WhatsApp Web?

Er kunnen verschillende problemen optreden bij het inloggen van WhatsApp Web, zo kan je QR niet scannen of laden. Lees hier meer over wat er mis kan gaan bij WhatsApp Web.

Is WhatsApp Web veilig?

Het is veilig om WhatsApp Web te gebruiken. De verbinding is beveiligd, zodat bijvoorbeeld mensen die hetzelfde Wi-Fi netwerk gebruiken jouw communicatie niet kunnen afluisteren. Lees hier meer over de veiligheid WhatsApp Web.

Waarom zou je WhatsApp Web gebruiken?

Er zijn een aantal redenen om WhatsApp Web te gebruiken in plaats van WhatsApp op de smartphone. Lees hier meer over de redenen om WhatsApp Web te gebruiken.

Wat is end-to-end encryptie?

De end-to-end encryptie zorgt ervoor dat je berichten veilig worden opgeslagen op het apparaat waarop je WhatsApp gebruikt. Lees hier meer over een uitleg van de end-to-end-encryptie. 

Welke functies zijn er beschikbaar op WhatsApp Web?

Lees hier meer over de functies van WhatsApp Web.

You may also like