Home Inspiratie TOP 10 BOEKEN VROUWEN

TOP 10 BOEKEN VROUWEN

by admin
top 10 boeken vrouwen

Wat is de top 10 boeken bij vrouwen

Wat zijn de mooiste boeken, welke boeken inspireren je? Lees je liever thrillers of kookboeken? De keuze in boeken is enorm. De top 10 boeken bij vrouwen is een actuele lijst met boeken samengesteld door de redactie op basis van populariteit en positieve recensies.

Het zijn niet alleen vrouwenboeken maar ook interessante boeken die je zeker zullen inspireren. We geven je een veelzijdige top 10 boeken die je gebruikt voor jezelf, maar die ook heel geschikt zijn om cadeau te geven.

De beste boeken top 10

We zetten de top 10 voor je op een rijtje in een mooie mix van genres en onderwerpen.

Deze top 10 boeken voor vrouwen staat niet op volgorde van populariteit of verkoopcijfers, maar in willekeurige volgorde zodat je zelf bepaalt wat jouw topper is! Kies zelf het boek dat het beste past bij jouw interesses.

We zetten ze voor je op een rij

Troje – Stephen Frye

Met zijn derde mythe-boek geeft meesterverteller Stephen Frye het klassieke epos Troje een nieuw jasje. Het boek vertelt het meeslepende verhaal van Paris die de beeldschone Helena heeft weggekaapt en haar meeneemt naar Troje. De Grieken trekken met een vloot van duizend schepen ten strijde tegen de Trojanen om haar terug te halen.

Troje is een prachtig verhaal waar haat, liefde, bedrog, wraak, spijt en hoop samenkomen. Stephen Frye heeft een goede schrijfstijl en neemt je mee in het verhaal waarvan je de grote lijnen wellicht al kent, maar het leesplezier van Troje zal daar niet minder om zijn.

Een huis vol planten – Mama Botanica – Iris

Verwachtingen, mislukkingen en goede verzorgingstips, dat is wat je gaat lezen in het boek van Mama Botanica. Wil jij ook een urban jungle in jouw huis, dan is dit nieuwe boek een must have!

Lees alles over de lichtinval, over de beste planten voor jouw raam op het noord, zuid, oost of west, maar ook verzorgingstips en vooral wat je niet moet doen. Het boek geeft inspiratie, is leuk geschreven en geeft informatie over ontzettend veel planten.

Stoppen met uitstellen – Isabelle Feteris

Isabelle Feteris is topsporter en psycholoog en zet in dit boek aan tot een ijzersterke mindset. Het boek bevat veel praktische en resultaatgerichte tips die zelfs wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het is een no-nonsense boek dat inspirerend is maar ook aanzet tot actie.

Door de inzicht vragen creëer je een bewustzijn dat jouw mindset een boost geeft om beter te presteren. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar verbetering. Met handvatten om op een positieve manier meer uit jezelf te halen.

Schilderslief- Simone van der Vlugt

Schilderslief is een historische roman die op een vlotte manier is geschreven waardoor dit boek heerlijk wegleest. Het boek vertelt het verhaal over het liefje van Rembrandt van Rijn.

Geertje Dirckx is een zorgzame vrouw met een sterke kracht om te overleven. Rembrandt van Rijn leren we kennen van een hele andere kant. Briljant schilder, maar een ramp als vriend en minnaar. Geertje en Rembrand zijn geliefden, maar niet op een gemakkelijke manier. De strijd van Geertje tegen een misschien wel monsterlijke Rembrand wordt meeslepend verteld.

Het boek is beeldend geschreven en schetst een mooi beeld van Oud Amsterdam, de vissershaven en de huisjes. Een aanrader! Mag niet ontbreken aan de top 10 vrouwen boeken.

Project Powervrouw – Kelly Smit

Dit boek hoort zeker thuis in de top 10 boeken voor vrouwen. Project Powervrouw is een zoektocht naar jouw eigen krachten. Hoe kan je deze krachten gebruiken op reis naar succes?

Rauw realisme gebruikt Kelly Smit in haar manier van opleiden waarmee je jouw eigen geluk leert bepalen en daarmee persoonlijke en zakelijke successen te boeken. Naast rauw realisme is ook meditatie van belang om jezelf beter te leren kennen. Ook hierin geeft zij eenvoudige tips.

Het boek is praktisch toepasbaar met een heldere boodschap. Leer jezelf beter kennen en integreer kracht en geluk in je leven. Wie wil dat nou niet?

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Als je even geen zin hebt in serieuze verhalen dan is dit boek met fantastische humor en hopeloze romantiek een echte feel-good must have. Door de spannende plot twist en een goed geschreven verhaal is het boek moeilijk weg te leggen. Je wil per se weten hoe het verder gaat met Roxy, de lead zangeres van een wereldberoemde rockband.

Na het overlijden van haar vriendin keert Roxy terug naar het landelijke dorp tussen de koeien en de boerderijen. Roxy wil zo snel mogelijk weer terug naar haar seks, drugs & rock-en-roll-leven, maar had daarbij niet gerekend op Arno, haar beste vriend van vroeger.

KliFi – Adriaan van Dis

KliFi is een bitter vrolijke vertelling over een zoon van een Hongaarse vluchteling. Op de meesterlijke wijze wordt omschreven over uit de pas lopen en onze neiging om koste van het kost ons aan te passen, te veinzen en lastige vriendschappen te onderhouden.

Het verhaal is verrassend en met scherpe humor wordt een niet al te positief toekomstbeeld geschetst. Adriaan van Dis heeft duidelijk naar Amerika gekeken en naar de ontwikkelingen in Nederland. Het boek zet je aan het denken.

Lekker Fred – Freddy Tratlehner

Een kookboek waar je keihard om moet lachen maar wel met serieuze recepten! Freddy Tratlehner, ofwel Vjeze Fur uit ‘De Jeugd van Tegenwoordig’, heeft in dit boek de recepten beschreven zoals alleen hij dat kan. Hilarische namen voor de gerechten en ingrediënten waarbij je een lachbui moeilijk kan onderdrukken.

De recepten resulteren in heerlijke gerechten. De recepten zijn duidelijk en stap voor stap omschreven. Het boek is voorzien van prachtige inspirerende foto’s. Een heerlijk boek vol recepten om voor vrienden en vriendinnen eens lekker uit te pakken met unieke gerechten. Maar kook ook eens wat speciaals voor jezelf, want zoals Fred het zegt: ‘Ga mee op zoektocht naar je culinaire zelf”.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haenim Sunim

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld, iets dat wij in deze tijd goed kunnen gebruiken, daarom staat dit boek in onze top 10 vrouwen boeken.

Haenim Sunim is een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment. De wijsheid van Haenim wordt weergegeven in begrijpelijke taal. Erg fijn om elke dag een stukje in te lezen. Het boek is niet bezwarend of belerend maar legt op duidelijke wijze uit hoe je kunt omgaan met negatieve emoties als woeden en jaloezie. Ook laat hij je het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

Alles wordt versterkt met simpele verklaringen en kleurrijke illustraties die zorgen voor rustgevende visuele pauzes. Fijn om te lezen, te kijken en in de praktijk toe te passen.

De Witcher – Andrzej Sapkowski

De fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller. De boeken zijn verfilmd en is een langlopende tv-serie op Netflix. Het boek geeft veel meer achtergrond dan de tv-serie. De bijzondere personages, droge humor en sterke verhaallijnen maken het boek een echte page-turner.

Dit fantasy boek mag niet aan de boeken top 10 voor vrouwen ontbreken, niet in de eerste plaats door het indrukwekkende personage Geralt. Met zijn witte haar en doordringende ogen valt hij behoorlijk op. Met zijn magische krachten is hij een briljant vechter en een genadeloze huurmoordenaar.

Een heerlijk boek uit de vrouwen boeken top 10 om op een regenachtige middag op de bank, even weg te zwijmelen in de wereld van Fantasy met Geralt, de redder van vrouwen in nood.

Hiermee sluiten we de boeken top 10 af. Een veelzijdige lijst met boeken waarvan we uit ervaring weten dat je er veel leesplezier van hebt!

You may also like