Home Denken Zijn magnetische sieraden gevaarlijk of heeft het een positieve werking?

Zijn magnetische sieraden gevaarlijk of heeft het een positieve werking?

by admin
ervaringen magneetsieraden

Er zijn verschillende aanbieders die magnetische sieraden aanbieden. Sieraden met een magneet kunnen een mooi sierstuk zijn. Echter zijn er sommige aanbieders die suggereren dat magnetische sieraden een effectieve werking hebben op je lichamelijke gesteldheid. Is dat zo? Zijn magnetische sieraden gevaarlijk of hebben ze een positieve werking op je gemoedstoestand?

Zijn magneten schadelijk voor de gezondheid?

Magneten zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Het is mogelijk om het sieraad op de huid te dragen. Om het zekere voor het onzekere te nemen is het aan te raden om niet elke dag magnetische sieraden te dragen. Ook een alternatief, zoals sieraden met een verchroomde magneet kunnen zorgen voor meer zekerheid. Doordat dit vrij is van nikkel, blijft een allergische reactie uit. Het is dus wel degelijk mogelijk om magnetische sieraden, zonder risico, te dragen. 

Magneetsieraden

Ervaringen rondom de sieraden

Uit verschillende forums blijkt dat de ervaringen met magneetsieraden zeer divers zijn. Velen vinden het lastig om te zeggen of de magneten je gemoedstoestand beïnvloeden. Hoe je, je voelt kan namelijk ook van andere dingen afhangen. Anderen ervaringen over magneetsieraden zijn positief. Men stelt dat magneet sieraden de nachtrust en/of gezondheidsklachten, zoals gewrichtspijn, verstuikingen, hoofdpijn, rugpijn, blessures, spierpijn zal verminderen. De werking is moeilijk vast te stellen, het is niet te zeggen of magneetsieraden kort gezegd onzin zijn of niet. 

Wetenschappelijk onderzoek

Het kan zijn dat het sieraad werkt, echter kan het mogelijk ook een placebo-effect geven. Er is nooit wetenschappelijk bewezen of magneetsieraden echt werken. Magneet sieraden zijn vergelijkbaar met een alternatieve geneeswijze. Sommige alternatieve geneesmiddelen werken, maar zijn ook niet wetenschappelijk onderbouwt. Waarom de onderbouwing ontbreekt is bovendien moeilijk te zeggen.

Sommigen geven als tegenargument dat er nog geen effectief meetinstrument is gevonden om te testen of sieraden met een magneet een positieve werking hebben op het lichaam. Anderen stellen dat er veel producten met magneten zijn verkocht, die een gunstige werking hadden. Omdat het in de praktijk werkt, zou het voor bijna iedereen moeten werken. 

Wat is de werking van magneetsieraden volgens diverse aanbieders?

Wanneer je een magnetisch sieraad draagt, krijgen de rode bloedlichaampjes meer energie. Door de goede doorbloeding wordt het bloed beter opgenomen. Hierdoor is je lichaam in staat om zuurstof op te nemen en afvalstoffen te scheiden. Doordat het lichaam deze stoffen beter af kan voeren, komt het lichaam weer in balans. De magnetische sieraden stimuleren het afweersysteem, waardoor de cellen verjongen. 

Om deze reden worden magneet sieraden ook voor pijnbestrijding ingezet. Dit, omdat ze medische klachten verminderen en/of verhelpen. Een magneet sieraad, zoals een armband kan echter ook bijwerkingen met zich meebrengen. Bij het dragen van een magneet armband gaat je lichaam afvalstoffen afvoeren. De magneet armband kan hierdoor zorgen voor bijwerkingen, zoals hoofdpijn of een licht gevoel in het hoofd. 

Daarnaast blijkt dat de magneten een positieve werking hebben op stress en van invloed kunnen zijn op het concentratie- en beslissingsvermogen. Hierdoor worden magneetsieraden ook ingezet bij een gevoelig kind. Door de magneten blijf je in je energie en raak je minder snel uit balans, zo blijkt. Hierdoor kan een gevoelig kind mogelijk profijt hebben van magneetsieraden. Wanneer je over voldoende energie beschikt, zal het sieraad niet werken. De werking van magneetsieraden is hierdoor zeer uiteenlopend en voor verschillende doeleinden. De magneetsieraden zijn er voor pijnbestrijding, maar ook voor een gevoelig kind kunnen magneetsieraden werken. 

Magnetische sieraden gevaarlijk

Welke materialen worden er gebruikt voor een magneet sieraad?

De magneten die dikwijls in de sieraden worden verwerkt zijn van neodymium. Deze magneet werkt tevens tegen straling van elektrische apparatuur. Daarnaast worden sommige sieraden van koper gemaakt. Het materiaal wordt volgens sommigen opgenomen in het bloed, wat verlichting kan geven bij mensen met gewrichtspijn. Tot slot zijn er keramische armbanden die naast een verlichting in pijn ook een mooie uitstraling geeft. 

Magneetsieraden kopen

Er zijn veel aanbieders waar je magneetsieraden kan kopen. Energetix is een van de bekendste aanbieders op het gebied van magneetsieraden. De Energetix magneet sieraden zijn online te koop. Ze hebben een ruim assortiment aan magneetsieraden, voor zowel kind als volwassene. Ook zijn er andere, kleinere aanbieders die magneetsieraden aanbieden.  

Waar moet je op letten bij het dragen van een magnetische armband?

Wanneer je beschikt over een magnetische armband zijn er verschillende aandachtspunten waar je op moet letten. Door deze aandachtspunten te volgen, bespoedig je mogelijk de werking van de magneetsieraden.

  • Drink voldoende water. Er wordt geadviseerd om anderhalf tot twee liter water op een dag te drinken. Dit is belangrijk, aangezien de capaciteit van de zuurstof opname door de magneet wordt verbeterd en de afvalstoffen het bloed verlaten. Doordat er veel in je lichaam wordt gereguleerd is het belangrijk om het waterniveau op peil te houden. 
  • Vermijd bij het gebruik van magnetische sieraden een bankpas of andere elektronische apparaten. De magneet kan dit mogelijk ontregelen. 
  • Vermijd bij het gebruik van magnetische sieraden water. Dit kan het sieraad namelijk aantasten. Ook schoonheidsproducten kunnen een negatieve werking hebben op de magneetsieraden.
  • Gebruik je een magnetische armband en heb je een te lage bloeddruk? Dan wordt geadviseerd om deze links te dragen. Heb je last van een hoge bloeddruk? Draag deze dan aan de andere kant. Dit komt, omdat de pols uit verschillende acupunctuurpunten en meridianen bestaat.
  • Ben je zwanger of gebruik je een pacemaker? Dan is het niet aan te raden om deze sieraden te dragen. Raadpleeg hiervoor een deskundige. 
magnetische sieraden schadelijk

Magnetisch sieraad als sierstuk

Vind je magneetsieraden onzin? Magneetsieraden kunnen ook een sierstuk zijn, een mooie accessoire. Voorheen werden er ook van kogelmagneten sieraden gemaakt. Echter werden deze niet als veilig beschouwd, waardoor ze niet meer in ons land te verkrijgen zijn. Het gevaar tot inslikken bij kinderen was hierbij te groot. 

Soms is het lastig om je ketting of armband dicht te krijgen. Hiervoor wordt ook een magneet gebruikt. Een magnetische sluiting kan ervoor zorgen dat je ketting of armband weer gemakkelijk sluit. De magneten in deze sluiting zijn er vanwege praktisch oogpunt, en hebben geen bepaalde werking op het lichaam. Deze sluiting zorgt voor de nodige houvast en is ook niet schadelijk. 

Omdat sieraden van grote waarde zijn en om de meeste steun te geven, worden er vaak neodymium magneten gehanteerd. Deze magneten zijn sterker in tegenstelling tot de reguliere magneten die gebruikt worden in sieraden. Hierdoor ben je verzekerd dat je ketting of armband goed blijft zitten en je hem niet verliest. 

You may also like