Home Alledaagse problemen Ik wil mijn haar permanent krullen, waar moet ik op letten?

Ik wil mijn haar permanent krullen, waar moet ik op letten?

by admin

Ik heb steil haar maar ben het zat. De oplossing van nu is het permanent krullen van jouw haar. De permanent krullen zijn terug van weggeweest. Er zijn verschillende soorten permanent krullen in 2021. Grove krullen maken steeds vaker plaats voor strakke permanent krullen. Hoe lang blijft het permanent krullen zitten en kan je permanent krullen ook zelf doen? Lees in dit artikel alles over het haar permanent krullen. 

photo of woman leaning on yellow surface

Wat zijn de trends op het gebied van permanent haar krullen?

Permanenten is al heel oud. Dit wordt vooral gekenmerkt door smalle, stijve krullen. Anno 2021 neemt het permanent haar krullen steeds meer nieuwe vormen aan. Er zijn namelijk verschillende soorten permanent krullen. Trends volgens elkaar hierin op. Een van de trends die op het gebied van permanent krullen al vanaf 2018-2019 zichtbaar was, is het beachwave kapsel. Dit geeft een veel natuurlijker effect in tegenstelling tot het permanenten van je haar van jaren geleden. Deze haarstijl is niet alleen een zomertrend, maar het is veel veelzijdiger dan dat. Ook in de wintermaanden is deze coupe populair. Permanent krullen is niet alleen iets voor vrouwen, maar ook voor mannen. Steeds meer mannen permanenten de bovenkant van hun haar en scheren de zijkanten op.

Hoe moet je je haar permanent krullen?

Tijdens het permanenten wordt je haar, met permanentvloeistof, in de rollers gezet. Bij een permanent met grove krullen worden dikke rollers gebruikt. Bij strakke krullen worden dunnere rollers gebruikt. Deze permanentvloeistof bevat zout. Hierdoor komen de haarschubben open te staan en worden de zwavelverbindingen in het haar verbroken. De haarstructuur wordt verwijderd en je haar zal veranderen. 

Zodra de permanentvloeistof is ingetrokken wordt die uitgespoeld. Dit gebeurt, terwijl de rollers nog in het haar zitten. Daarna wordt er een andere vloeistof, genaamd neutralisatievloeistof in het haar aangebracht. Deze vloeistof, bestaat uit waterstofperoxide, zorgt ervoor dat de permanent grove krullen blijven zitten. 

woman in black tank top standing beside leafless tree during daytime

Hoe kan ik alleen permanenten? 

Je kunt jezelf permitteren. Permanent op het haar is goedkoop. De methode is vergelijkbaar met het verven van haar. Als je lang haar permanente krullen wilt maken, is het verstandig om dit niet alleen te doen. Het is erg belangrijk om de krultang op de juiste manier in het haar te rollen. U kunt zelf een permanente styling maken. 

Stap 1: Koop een haarstrijkijzer en roller. Koop een roller waarvan je denkt dat deze bij de maat van je haar past. Wil je permanent op lang haar en wil je dik krullend haar? Gebruik dan dikke rollers. Wil je kleine, strakke krullen? Gebruik dan een fijne roller. Deze materialen zijn te koop in apotheken of kappers. 

Stap 2: Lees de gebruikswijzigingen grondig door. De duur van het weken is bijzonder belangrijk. 

Stap 3: kam je haar.

Stap 4: Was je haar met de conditioner die in de set zit. Droog je haar voorzichtig en kam je haar daarna voorzichtig. Wacht na het wassen op de permanent. Conditioner en permanent gaan niet goed samen. Door de conditioner kan de vloeistof niet goed het haar binnendringen. 

Stap 5: doe handschoenen aan. Vloeistof is schadelijk voor uw handen. 

Stap 6: Bescherm de huid met vaseline. Smeer de nek, nek en gezicht. De haarlijn en oren zijn hierbij erg belangrijk. 

Stap 7: Bedek uw schouders met een handdoek om vlekken op uw kleding te voorkomen. Wil je veilig zijn? Trek dan oude kleren aan. 

Stap 8: Maak een split (4 gelijke delen) op het haar. Gebruik plastic haarclips om het haar te scheiden. 

Stap 9: Plaats de krultang op het haar. Begin onderaan en verhoog geleidelijk. Wikkel papier aan beide uiteinden. 

Stap 10: Doe de permanentvloeistof op het haar. Het deel bij de hoofdhuid zou het langst moeten werken. Vanaf daar.

Stap 11: Laat de vloeistof inwerken. Volg de verwerkingstijd van de gebruikershandleiding. 

Stap 12: Spoel de permanentvloeistof op het haar. 

Stap 13: Doe dan de neutralisator in het haar. 

woman with curly hair

Stap 14: Droog je haar heel voorzichtig. Kam uw haar ook niet tijdelijk, omdat hierdoor de krullen gaan hangen. De permanent wordt pas na 24 uur van kracht. 

Stap 15: Gebruik conditionering producten voor krullend haar om uw haar in vorm te houden.

Permanente krul, hoe lang duurt het? 

Hoe lang krullen meegaan, hangt af van verschillende factoren. Meestal is dit tussen de 3 en 6 maanden. Hoe strakker de krullen, hoe langer de duur. De duur is ook afhankelijk van de conditie en lengte van het haar. Na verloop van tijd zullen de krullen van de permanent echter geleidelijk doorhangen. 

Wat zijn de do’s en don’ts van permanent? 

  • Voordat u dikke krullen krijgt voor lang of kort haar, is het verstandig om eerst het haar te knippen. Perm is een chemische reactie. Daarom is gezond haar erg belangrijk, vooral kan het de resultaten van krullen bepalen. 
  • Gaat u uw haar knippen na het permanent krullen van kort of lang haar? Dan kan het worden opgelost, wat tijd en energie zal verspillen! Doet u dit? Zorg ervoor dat wanneer je je haar knipt, het haar er korter uitziet door krullen
  • Permanent niet vaker dan één keer per jaar. Permanent is chemisch en daarom schadelijk voor haar. 
  • Wil je tegelijkertijd permanente krullen en kleur behouden? Laat het haar eerst krullen en kleur het dan. Permanentvloeistof kan uw haar doen vervagen. Daarom is het verstandig om eerst te permanenten en daarna te krullen. 
  • Was je haar pas 48 uur later. Doe je dit niet, dan is de permanent niets. Gebruik het in combinatie met een milde shampoo en conditioner. 
  • Het is niet verstandig om je eigen stijl permanent vast te leggen en het zelf te doen. De warmte die gebruikt wordt in combinatie met permanenten is slecht voor je haar. 
  • Gebruik verzorgingsproducten voor krullend haar in plaats van steil haar. Deze producten hebben een voedende werking en beschermen het haar tegen vocht en pluisjes. Kam, borstel of föhn uw haar niet te veel. Door het haar intensief te kammen, kan het krullen worden verminderd.
gray corded hair dryer and red comb

Ik wil een permanent voor krullend haar, hoeveel kost dat? 

De kosten om zelf een permanent item te maken liggen tussen de 5 en 20 euro. Wanneer je door een professional wordt gedaan, ligt de prijs van permanente krullen tussen de 40 en 100 euro. De kosten van een permanent zijn afhankelijk van je haartype, haarlengte, kapsalon en of je dikke krullen of strakke krullen wilt. In vergelijking met permanente installatie zijn professionals veel duurder. De kans op succes is vele malen groter. Omdat de structuur van het haar verandert, is het belangrijk om dit correct te doen. Zo zorg je ervoor dat zowel lang als kort haar prachtige permanente krullen hebben!

Ben je geschokt door de blijvende krul van de prijslijst? U kunt uw haar natuurlijk zelf permanenten. Wil je deze permanent krullen zelf maken, dan is het belangrijk om je aan de inwerktijd te houden. Doet u dit niet? Dan kun je haar ernstig pijn doen. Permanente krullen zijn geschikt voor verschillende haartypes. In 2020 kunnen permanenten ook gebruikt worden voor blond en / of gevoelig haar

Mijn permanent is niet mooi, wat moet ik doen? 

Misschien voel je je voor altijd ongemakkelijk. De krullen zijn mogelijk te strak. Hoe maak je een ruwe permanent voor kort of lang haar? U kunt wachten tot de krul zich blijft stabiliseren. Je kunt ook plantaardige oliën, zoals kokosolie, op je haar aanbrengen. Spoel na ongeveer 10 minuten af ​​met warm water. Breng vervolgens de conditioner aan en laat het werken. Op deze manier kunnen krullen worden losgemaakt. Nog niet tevreden met het eindresultaat? Herhaal het dan opnieuw totdat de permanent van lang of kort haar hoger wordt.

woman in white long-sleeved shirt standing in front of pink wall

Is permanent schadelijk? 

Omdat chemicaliën de structuur van het haar veranderen, is permanent een aanval op het haar. Er zijn echter verschillende productsoorten beschikbaar voor permanent krimpen. Tegenwoordig zijn milde en / of ammonia vrije vloeistoffen minder schadelijk voor het haar. Als je mooi haar hebt en dikker haar dan jij, kun je milde producten gebruiken. Echter, in vergelijking met geen permanent, zal permanent erger zijn. 

Zijn permanente krullen alleen geschikt voor lang haar? 

Naast lang haar is permanent krullend haar ook geschikt voor kort haar. De enige vereiste is dat je haar lang genoeg moet zijn om krullen op te nemen. Wanneer u lang haar permanent krult, zal uw haar minder kroezend zijn in vergelijking met permanent gekruld kort haar. Heb je kort en halflang haar? Dan kan uw haar meer krullen en duurt het langer om te krullen.

woman in pink tank top
Hoe permanent je je eigen haar?

Klik hier voor het volledige stappenplan.

Wat zijn de trends van het moment?

Klik hier voor de trends van nu.

Kan je je eigen haar permanent krullen?

Ja dit kan zeker. Kijk hier hoe dit gaat.

Wat kost het om je haar te permanenten.

Dit kan erg verschillen van 10 euro tot 100 euro. Klik hier wat het beste voor jou is.

Tast het permanenten je haar aan?

Ja dit tast je haar aan.

You may also like