Home Alledaagse problemen Ik ben geflitst wanneer krijg ik mijn boete op de mat?

Ik ben geflitst wanneer krijg ik mijn boete op de mat?

by admin

Onbewust zat je boven de maximale snelheid en was je te laat of had je de flitspaal niet in de gaten. Je bent geflitst. Maar wanneer krijg ik de boete thuis gestuurd? Duurt dit dagen weken of jaren?

Geflitst wanneer boete?

Eigen auto 

Een begrijpelijke vraag, want misschien twijfel je er wel over of je bent bekeurd. Dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Bij verkeersboetes geldt in principe een wettelijke termijn van vier maanden nadat de gedraging heeft plaatsgevonden. In de praktijk heb je de boete doorgaans met vier tot zes weken wel binnen, maar dat kan dus langer duren. Houd daar rekening mee.

Lease auto

Het duurt 2 tot 3 weken totdat de boete bij jou leasemaatschappij terecht komt. Vervolgens duurt het nog een week totdat de boete bij jou binnen komt. Dus in totaal duurt het zo’n 4 weken.

Is het een leaseauto vanuit jouw werk dan duurt het 3 tot 4 weken totdat de boete bij de leasemaatschappij terecht komt. Vervolgens wordt de boete doorgestuurd naar jouw werkgever. Als jouw werkgever de boete heeft ontvangen moet hij daarna uitzoeken van wie de bekeuring is.Pas daarna wordt de boete naar jou opgestuurd. Dus in totaal duurt dit zo’n 5 tot 8 weken.

Geflitst in het buitenland

Frankrijk

Ik ben geflitst in Frankrijk wanneer krijg ik mijn boete? In Frankrijk zijn ze erg snel met de boetes. De boetes kunnen al binnen 2 weken op jouw deurmat liggen. 

In Frankrijk hebben ze iets bijzonders. Als je de boete snel betaald krijg je daardoor korting. Hoeveel dit is en in welk tijdsbestek dat moet verschilt per boete. 

Duitsland

Ik ben geflitst in Duitsland wanneer krijg ik mijn boete? Net als in Nederland zijn er op de Duitsland ook genoeg flitspalen te vinden. Hoe Lang het duurt voordat jij de boete op de mat hebt liggen verschilt heel erg. In de meeste gevallen duurt dit minimaal een maand maar kan dit ook maanden worden.

Een boete in Duitsland krijg je of ter plaatse of het wordt met de post gestuurd. In het geval van geflitst worden wordt de boete per post gestuurd. De boetes in Duitsland moeten na ontvangst binnen een week betaald worden. De boetes zijn lager dan in Nederland. 

Het kan ook voorkomen dat jou boete nooit binnen komt. Dit is in uitzondering en hier is geen reden voor. De kans dat je dan niet geflitst bent is ook nog aanwezig. 

Tips als je een boete hebt gehad

  1. Mensen komen er niet meer bij kijken bij het uitschrijven van een boete. 
  • De flitspaal flitst snelheid. Op het moment dat deze te hard is wordt er een boete naar jouw huis gestuurd. Het feit dat er geen mensen meer betrokken zijn bij die boetes kunnen er dus ook voor zorgen dat er onterecht boetes uitgeschreven worden. Check dit dus altijd na op het moment dat jij een boete krijgt.
  1. Flitspalen moeten geijkt en gecontroleerd worden elke 2 jaar. 
  • Als je twijfelt aan jouw boete zorg dan dat je de informatie van de flitspaal zoals een ijkingsattest opvraagt. De flitspaal moet eens in de twee jaar gecontroleerd en geijkt zijn. Is dit meer dan 2 jaar geleden in jouw geval dan is de boete ongeldig. 
  1. Vraag de foto’s op 
  • Op de foto kan je checken of jij de persoon bent op de foto. Ook moet op de foto jouw nummerplaat duidelijk zichtbaar zijn. Het model van de auto moet ook duidelijk zichtbaar zijn.
Brug, Straat Lamp, Flitspalen

Prijzen van boetes voor te hard rijden 

Als je de snelheid weet die zij hebben geflitst, kan je jouw boete berekenen.

  1. De eerste 10 km/u die je te hard rijd, daar betaal je altijd 50 euro. Het maakt niet uit of je dit binnen of buiten de kom doet. Je betaalt altijd 50 euro.
  2. Rijd je meer dan 10 km/u te snel, dan betaal je bovenop de eerste 50 euro de volgende bedragen:
  • Rijd je binnen de bebouwde kom, dan betaal je 10 euro voor elke kilometer per uur die je te hard rijd. 
  • Buiten de bebouwde kom betaal je 5 euro voor elke kilometer per uur die je te hard rijd. 

Meest gestelde vragen 

Hoelang duurt het voordat je jouw boete ontvangt thuis?

Dit kan verschillen per boete. Klik hier voor de duidelijke uitleg.

Ik ben geflitst in Frankrijk wanneer krijg ik mijn boete?

De boetes uit Frankrijk zijn er optijd bij. Klik hier voor meer uitleg.

Ik ben geflitst in Duitsland wanneer krijg ik mijn boete?

Dit kan erg lang duren en zelfs soms niet aankomen. Klik hier.

Wat als ik het niet eens ben met mijn boete?

Er zijn een aantal opties waardoor jij kan kijken of jouw boete terecht is. Klik hier voor de tips.

Hoe duur is mijn boete?

Dit hangt af van waar je hebt gereden. Klik hier om te kijken welke regels daarvoor gelden.  

You may also like