Home Elektronica Beste laptop koeler: Vind hier de koeler die jij zoekt

Beste laptop koeler: Vind hier de koeler die jij zoekt

by admin

Herken je dat? Je bent bijvoorbeeld aan het gamen of een video aan het bewerken en je laptop wordt zo warm dat de ventilatoren klinken alsof er een vliegtuig aan het opstijgen is.

Een oververhitte laptop is slecht voor het apparaat. Om dat probleem op te lossen kan een laptop koeler een uitkomst zijn voor het probleem. Je zet je laptop op een platform met ventilatoren die als externe koelers je laptop koel houden. Op deze pagina kun je de beste laptop koeler naar jouw keuze vinden.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een laptop koeler?

Tijdens het kopen van een laptop koeler moet je vooral voor jezelf bepalen wat je belangrijk vind. Vind je het belangrijk dat hij volledig geruisloos is, op hoogte verstelbaar is of antislip is?

Er zijn allemaal verschillende eigenschappen waar je uiteindelijk je ideale laptop koeler uit kunt kiezen. Ik heb in dit artikel voor jou diverse laptop koelers in verschillende categorieën gesorteerd. De beste koop tot de meest multifunctionele laptop koeler. 

Beste prijs/kwaliteit: 

Greenure Laptop cooler

Deze laptop cooler is de beste koop volgens vele reviews. Deze laptop cooler staat stevig en zorgt ervoor dat je daardoor efficiënt kunt werken. Hij is ook heel stil en daardoor kun je in alle rust werken met een koele laptop. Hij is in hoogte te verstellen en er zitten verschillende LED lichtjes in, wat een luxe uitstraling geeft.

Materiaal: Aluminium

Antislip: Ja

Aantal ventilatoren: 5

Geruisloos: Ja

Maximale geluidsproductie: 25 dB

USB poorten:   2

In hoogte verstelbaar:   Ja

Maximale scherm afmeting: 17 inch

Esperanza Laptop cooler Pampero

Deze laptop cooler is een mooie standaard voor je laptop. Deze laptop cooler is namelijk goed af te stellen op hoogte voor optimaal gebruik. Er zitten 2 kleine ventilatortjes op die hun werk geruisloos doen. Ook zitten er 4 USB poorten in, dus is het mogelijk om meerdere apparaten ermee te verbinden of op te laden

Materiaal: Aluminium

Antislip: Nee

Aantal ventilatoren: 2

Geruisloos: Ja

USB poorten: 4

In hoogte verstelbaar: Ja

Maximale scherm afmeting:17 inch

Kwalitatief de beste: 

Cooler Master NotePal XL laptop cooler

Deze laptop cooler ziet er goed uit en is gemaakt van duurzaam materiaal. Hij heeft 1 grote ventilator die amper hoorbaar is en hij beschikt over meerdere USB poorten. Ook is hij antislip en is dus comfortabel in gebruik. Hij is niet te verstellen qua hoogte en hij is vrij groot, maar de reviews over dit product zijn al met al zeer positief.

Materiaal: Plastic, Rubber en metaal

Antislip: Nee

Aantal ventilatoren: 1  

Geruisloos: Ja

Maximale geluidsproductie: Onbekend

USB poorten: 3

In hoogte verstelbaar: Nee

Maximale scherm afmeting:7 inch

Voordeligste koop: 

Greenure Laptop Cooler

Deze laptop cooler is vooral de voordeligste koop omdat hij heel compact is. Hij is ook voor laptops tot 14 inch te gebruiken. Maar als je een kleine laptop hebt is deze koeler zeker het proberen waard! Hij is namelijk de kleine broer van de Greenure laptop cooler bovenaan de lijst. Hij heeft alles wat je in een laptop cooler zoekt en is in prijs zeer voordelig.

Materiaal: Aluminium

Antislip: Nee

Aantal ventilatoren: 1

Geruisloos: Deels

Maximale geluidsproductie: 21 dB

USB poorten:   2

In hoogte verstelbaar:   Ja

Maximale scherm afmeting: 14 inch

Meest multifunctionele: 

Targus Chill Mat Laptop Cooler

De duurste van het rijtje, maar dat mag ook wel voor dit product. Het dient niet alleen als een laptop cooler, maar ook als een werkstation. Er zitten 4 USB ingangen in en daardoor is het gemakkelijk om nog een extern toetsenbord te koppelen aan de koeler die je vervolgens in je computer kunt gebruiken. De kwaliteit van de ventilatoren is goed en hij is in hoogte te verstellen. Dus past deze laptop cooler in je budget, is het zeker een aanrader.

Materiaal: Plastic

Antislip: Nee

Aantal ventilatoren: 2

Geruisloos: Ja

Maximale geluidsproductie: Onbekend

USB poorten: 4

In hoogte verstelbaar: Ja

Maximale scherm afmeting:Ja

Is een te warme laptop schadelijk voor het apparaat?

Zeker. Een oververhitte laptop kan op langer termijn schade veroorzaken aan de processor, moederbord, accu, etc. De laptops vallen tegenwoordig uit zichzelf uit wanneer hij te heet wordt, en dat wil je natuurlijk niet wanneer je tijdens het gamen bijna aan het winnen bent.

Waardoor wordt mijn laptop te heet?

Wanneer je op je laptop een programma gebruikt wat veel vraagt van de processor of de grafische kaart wordt hij heet, omdat die onderdelen hard moeten werken om het programma vloeiend te laten lopen. Je laptop zoekt koeling en de fan in je laptop gaat de hitte vervolgens compenseren. Dat geeft dat harde geluid wat uit de laptop komt.

Is je laptop al wat ouder, dan wordt je laptop sneller warm. Aangezien er bijvoorbeeld een minder goede processor in zit. Ook zit er waarschijnlijk stof of vuil in de ventilatiesysteem die daardoor minder goed kan koelen. Een warme omgeving zorgt er ook voor dat laptop sneller heet wordt.

Wat kost een laptop koeler?

Het prijskaartje voor een laptopkoeler is niet hoog. Laptopkoelers die enkel van warmtegeleidend materiaal zijn hebben geen ventilator, dus zijn ook wel wat goedkoper. De prijs van een laptopkoeler met ventilator ligt tussen de 10 en 50 euro. De prijs hangt er ook van af van het aantal ventilatoren wat het apparaat heeft.

Veelgestelde vragen

Kan ik niet beter mijn laptop repareren?

Dat is een optie. Maar het is wel kostbaarder en op langer termijn kan de laptop weer trager worden. Klik hier voor de beste laptop koelers: 

Zit er misschien stof in mijn laptop?

Dat is een optie. Een laptop kan warmer worden door meerdere factoren die je hier kunt vinden.

Werken warmtegeleidende laptop koelers?

Deels. Wanneer je de ventilatoren van je laptop hard bezig aan het werk zet, werkt een laptop koeler met een ventilator beter. Die kun je hier vinden:

Gaan de ventilatoren van mijn laptop kapot als ze zo hard draaien?

Op langer termijn kunnen ze minder goed gaan draaien of uiteindelijk zelfs kapot gaan. Een laptop koeler helpt dus heel erg met het koelen van de laptop. Die kun je hier vinden.

Is een laptop koeler duur?

Ligt eraan. Zoals je in de lijst kunt zien variëren de prijzen niet heel erg. Klik hier voor meer info over de prijzen.

Wordt van een warme kamer mijn laptop ook heter?

Dit is één van de meeste oorzaken dat jouw laptop warmer wordt. Je kunt hier vinden wat de andere oorzaken kunnen zijn.

Mijn laptop wordt niet koeler met een laptop koeler, wat nu?

Wanneer je laptop niet goed wilt koelen met een laptop koeler kan dit liggen aan de kwaliteit van het product. Klik hier voor de beste kopen.

You may also like