Home Alledaagse problemen Piepend geluid van de auto? De oorzaken en oplossing voor een piepende auto

Piepend geluid van de auto? De oorzaken en oplossing voor een piepende auto

by admin

Piept de auto?

Oorzaken en oplossingen Door Martijn | Geplaatst in: Vrije tijd | 0 Toen je plotseling het harde geluid hoorde, reed je met een auto op de weg. U zult onmiddellijk druk voelen. Piept de V-snaar van de auto? Of piepende auto-remmen? Kwam het piepende geluid niet uit de ruitenwisser? Als je de bron van de zoemer eenmaal hebt gevonden, ben je er echter niet meer. Waarom piepen bijvoorbeeld meerdere banden? En is het gevaarlijk om in uw auto te piepen? In deze blog vind je antwoorden op al deze vragen en meer!

Wat zegt het piepende geluid ons?

Voordat we beginnen, laten we dit verduidelijken. Wat betekent het harde geluid van uw auto? Als we het hebben over het piepen van een auto, bedoelen we een hoge en eentonige toon. De frequentie en intensiteit van de pieptoon kunnen variëren.

Automatische pieptoon bij starten en / of gas geven

Als je auto piept bij het starten en / of wegrijden, maar dat is niet zo, kan dat vervelend zijn. Het kan immers moeilijk zijn om de oorzaak direct vast te stellen. De boosdoener is in dit geval meestal dezelfde: V-riem of meervoudige riem slippen. Daarom zal de V-snaar of multiriem in uw auto vaak piepen. Dit zal voor veel problemen zorgen. Meer informatie hierover vindt u in de volgende vier rubrieken. Als u zeker weet dat de riem niet het probleem is, is het raadzaam om naar de garage of autodealer te gaan.

Wat is een V-snaar of een Multiriem?

Voor degenen onder ons die de term niet kennen: de V-riem is een auto-onderdeel dat de dynamo en de waterpomp in het voertuig aandrijft. Bij modernere auto’s zul je vaak zien dat meerdere riemen de taak van de V-snaar overnemen en ook de airconditioning en stuurbekrachtiging aandrijven. De tekenreeks V kan worden geïdentificeerd aan de hand van zijn V-vorm, zodat deze een naam kan krijgen. Het voertuig is altijd gespannen. De V-snaar is breder en vlakker dan de V-snaar en heeft in tegenstelling tot zijn oudere broer geen ribbels.

De V-snaar piept wanneer eraan wordt getrokken of gestart Multiriem of V-snaar voor piepende auto’s – dit is heel gebruikelijk. U zult de V-snaar meestal zien piepen tijdens het wegrijden of rijden. Dit wordt meestal veroorzaakt door het slippen van de V-snaar. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, drijft een V-snaar of multiriem meerdere delen van een auto aan, zoals een dynamo. Wanneer u het voertuig start, moet de dynamo stroom leveren aan onderdelen zoals de waterpomp. Dit bemoeilijkt de bediening van de dynamo. Als de V-riem of V-riem echter niet strak genoeg zit, kan deze gaan slippen. Hierdoor kunnen de V-snaar of meerdere riemen gaan slippen, waardoor de auto harde geluiden kan maken.

V-snaarbreuk: gevolgen Een kapotte V-snaar kan een grote impact hebben op uw auto. Het belangrijkste is dat wanneer de V-snaar of multiriem breekt, de accu niet meer kan worden opgeladen. Hierdoor is het onmogelijk om de auto te starten. Andere functies met betrekking tot het onderdeel (zoals koeling) zullen ook stoppen met werken totdat het onderdeel is vervangen. Dus als het nog kan, heb je zeker een manier om de krakende multiriem of V-snaar te corrigeren zodat je niet ineens verder gaat. Uiteraard is de kapotte V-snaar of multiriem altijd te vervangen.

Om de V-snaar zelf te vervangen, maakt u de dynamo los en schuift u deze iets naar achteren. Dit zorgt voor meer druk op de onderdelen. Op deze manier kunt u de oude V-snaar verwijderen en een nieuwe V-snaar plaatsen. Zet vervolgens de generator weer op zijn plaats en draai hem weer vast. Het zou nu mogelijk moeten zijn om het piepen in de auto op te lossen! Mensen op internet beschreven ook andere oplossingen, zoals het aanbrengen van kaarsvet op de driehoeksriem. Deze oplossing is echter tijdelijk en kan gevaarlijk zijn omdat de motor moet draaien. Tenzij u echt op zoek bent naar een snelle, korte termijn oplossing, raden wij dit af.

Piepende remmen auto

Komt het piepen van uw auto uit de wieldop van uw auto? Dan kunnen het de remmen zijn die een hard geluid maken. Hieronder wordt meer informatie gegeven over deze mogelijke situatie. Rem piepen met zachte rem Als je alleen een harde gil maakt door zachtjes te remmen, kan dit een veel voorkomende ziekte zijn. Dit kan kleine gevolgen hebben, maar het kan ook grote gevolgen hebben. Om erachter te komen, is het belangrijk om erachter te komen waar het probleem precies zit

Het kan zo simpel zijn als het steken van een steentje tussen de remblokken en remschijven van een auto. U kunt dit probleem oplossen door de auto een tijdje achteruit te draaien. Stof op dezelfde plek kan er echter ook voor zorgen dat de auto gaat gillen. Dit is meestal moeilijk op te lossen. Bovendien kan slijtage van de remschijven ervoor zorgen dat de remmen van de auto gaan piepen. Het blijkt dat dit meestal de oorzaak is van het piepen van de remmen. Remslijtage kan gevaarlijk zijn. Daarom wordt aanbevolen om deze zo snel mogelijk te vervangen. Roest op de remschijven kan ook schreeuwen veroorzaken. Dit moet worden opgelost door de rem geleidelijk dieper te maken. Aangezien het remblok en de remschijf met elkaar in botsing komen, dient u het materiaal te reinigen zoals het is. Kies een veilige plek om deze oplossing te imp

Kunt u het probleem niet zelfstandig oplossen of heeft u vragen over mogelijke problemen? Dan is het aan te raden om een ​​deskundige te zoeken, zoals een garage of autodealer.

Rem zoemen tijdens het rijden

Als de remmen kraken tijdens het rijden, is er een probleem. Dit betekent dat de remmen slippen. Naast dat het geluid, meer brandstofverbruik en slijtage veroorzaakt, kan het ook voor problemen zorgen. Hoe langer u blijft rijden, hoe slechter de situatie. Daarom is het zeker aan te raden om naar de garage of dealer te rijden en hen te vragen naar de remmen te kijken.

Piepend geluid trommelrem

Piepende trommelremmen zijn natuurlijk niet leuk. In de praktijk zul je vaak merken dat een slecht contact tussen bepaalde onderdelen ervoor kan zorgen dat de trommelrem gaat piepen. Het is verstandig om vroeg te komen en de remmen te controleren. Indien nodig kan de rem worden gerepareerd. Zo weet je in ieder geval met zekerheid waarom de trommelremmen kraken!

Zijn gierende remmen in voertuigen gevaarlijk?

Het is moeilijk om de vraag te beantwoorden of de piepende remmen van uw auto gevaarlijk zijn. Het antwoord op deze vraag is tenminste ja en nee. Het hangt af van de reden Er zijn veel redenen voor het kraken van de remmen van een auto. Het kan zijn dat de rem piept van kleinere objecten, maar ook piept van grotere objecten. Afhankelijk van de reden kunt u doorrijden, of is het verstandig om in de garage te parkeren. Als u het niet zeker weet, is het beter om de rem te controleren. Op deze manier kun je achterhalen waarom het krakende remgeluid gemaakt wordt en of het remgeluid klopt

Een krakende ruitenwisser kan vervelend zijn. In ieder geval wordt het rijden in de regen er niet leuker op. Er kunnen veel redenen zijn voor dit harde geluid. Probeer deze problemen te identificeren voordat u de oplossing toepast. Laat je de auto piepen omdat de ruitenwissers vuil zijn? natuurlijk wel. Vuil tussen de wisser en de voorruit verhoogt de wrijving. Deze wrijving veroorzaakt dan krassen op de wisser. Dit is eenvoudig op te lossen door de wisser en rubber apart schoon te maken. Om dit te doen, veegt u de wisser af met warm zeepachtig water en droogt u deze vervolgens af met een doek. Sprenkel vervolgens wat alcohol op het rubber om ze schoon te maken. Veeg vervolgens het mes af en gebruik wat glasreiniger om hetzelfde te doen. Als het inderdaad stof is, stopt de wisser hierna met piepen.

De parkeersensor of achteruitrijsensor blijft piepen

Een achteruitrijsensor of achteruitrijsensor die blijft piepen, kan snel vervelend worden. Er zijn enkele mogelijke redenen. Ten eerste kan er alleen iets in uw auto zijn dat de opname van de sensor blokkeert. Zo kan een trekhaak of kentekenplaathouder ervoor zorgen dat de parkeersensor blijft piepen. Als het probleem zich echter plotseling voordoet, is dit meestal niet het geval. De tweede mogelijkheid kan daarom zijn dat een van de parkeersensoren kapot is. Schade aan de sensor kan ertoe leiden dat de achteruitrijsensor continu piept. In dit geval is het verstandig om de garage te bellen. Zij kunnen achterhalen welke sensor beschadigd is en hoe ze deze voor u kunnen repareren.

Ruitenwisser Een krakende ruitenwisser

kan vervelend zijn. In ieder geval wordt het rijden in de regen er niet leuker op. Er kunnen veel redenen zijn voor dit harde geluid. Probeer deze problemen te identificeren voordat u de oplossing toepast. Laat je de auto piepen omdat de ruitenwissers vuil zijn? natuurlijk wel. Vuil tussen de wisser en de voorruit verhoogt de wrijving. Deze wrijving veroorzaakt dan krassen op de wisser. Dit is eenvoudig op te lossen door de wisser en rubber apart schoon te maken. Om dit te doen, veegt u de wisser af met warm zeepachtig water en droogt u deze vervolgens af met een doek. Sprenkel vervolgens wat alcohol op het rubber om ze schoon te maken. Veeg vervolgens het mes af en gebruik wat glasreiniger om hetzelfde te doen. Als het inderdaad stof is, stopt de wisser hierna met piepen.+

Denk je dat de ruitenwissers niet goed afgesteld staan en daarom een piepend geluid met zich meebrengen? Dat is beslist mogelijk Probeer ze in dit geval correct af te stellen en kijk of de pieptoon verdwijnt. Maar ouderdom kan ook een oorzaak zijn voor het feit dat de ruitenwissers piepen. Het rubber van de ruitenwisserbladen kan namelijk na verloop van tijd harder worden en zo tot een piepend geluid leiden. In dit geval is het verstandig om de oude ruitenwissers gewoon te vervangen door nieuwe. Hieronder heb ik een relatief goedkope ruitenwisser met goede recensies opgenomen. Deze zouden het probleem moeten verhelpen!

You may also like