Home Alledaagse problemen Een all-in-one printer nodig? Vergelijk ze hier

Een all-in-one printer nodig? Vergelijk ze hier

by admin

Een nieuwe printer nodig? Dan is het handig dat het apparaat meer kan dan alleen printen, zoals kopiëren en scannen. Kijk dan eens naar een all-in-one printer. Je kunt deze printers zowel gebruiken voor op kantoor als voor thuisgebruik. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over all-in-one printers en kun je de beste all-in-one printers vergelijken.

Wat is een all-in-one printer?

De naam all-in-one printer zegt het eigenlijk al. Het is een alles in een printer. De printer krijgt deze naam als hij minimaal kan printen, kopiëren en scannen. Je kunt dus met zo’n soort printer documenten printen, je id kaart scannen en kleurplaten kopiëren voor je zoon of dochter. 

Tegenwoordig zijn bijna de meeste printers all-in-one printers. Er zijn natuurlijk wel nog printers die alleen kunnen printen, zoals laserprinters. Er zijn ook all-in-one printers die kunnen faxen. Let wel op dat deze optie niet altijd op een printer zit.

Wat kost een all-in-one printer?

Een all-in-one printer hoeft niet duurder te zijn dan een normale printer. De prijs van een redelijke all-in-one printer ligt boven de ± 70 euro. De prijs van een normale printer ligt er net wat onder. Hoe hoger de prijs, hoe beter de specificaties zijn in het apparaat. Dat hoeft trouwens niet altijd te zeggen dat het apparaat oprecht ook beter is. Ik heb daarom voor jou uitgezocht welke all-in-one printers de beste koop zijn. 

Waar kan ik een all-in-one printer gebruiken?

Een compacte all-in-one printer is ideaal voor thuiswerken. Je kunt deze apparaten natuurlijk ook op kantoor zetten. Je kunt namelijk makkelijk schakelen voor als je dit apparaat zakelijk of privé wilt gebruiken. Je kunt zoals gezegd alles printen, kopiëren en scannen met één apparaat. En wanneer er een wifi functie in zit kunnen verschillende apparaten de printer gebruiken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?

Ga vooral voor jezelf uit voor wat je de printer gaat gebruiken, voor thuis of op werk bijvoorbeeld. Wanneer je hem voor thuis gaat gebruiken is een compacte printer handig, voor op kantoor is een printer met bijvoorbeeld een faxfunctie handig. Ook moet je letten op bijvoorbeeld de prijs van de cartridges. Ze kunnen prijzig zijn, maar dat kan ook komen omdat ze langer mee gaan.

Beste all-in-one printer voor thuisgebruik

Epson EcoTank ET-2720

Deze printer is heel voordelig. Dit apparaat maakt namelijk gebruik van inkt uit een inktreservoir in plaats van inktcartridges. Het apparaat wordt ook meegeleverd met inkt voor twee jaar. Dus hoef je geen fortuin uit te geven aan cartridges. Hij print ook in goede kwaliteit en is daarom ideaal om thuis te gebruiken. 

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A4

Faxfunctie: Nee

Printresolutie: 5760 x 1440 

Printtechnologie: Inkttank

Prijs cartridge: Inktreservoir – €25

HP OfficeJet 6950

Deze printer is wat goedkoper. Hij is ideaal voor thuiswerken aangezien hij ook een faxfunctie heeft. Ook print hij in hoge resolutie en kun je hem makkelijk bedienen met een LCD-scherm. Deze printer is geschikt voor HP’s automatische inkt bezorgservice. Je printer geeft een seintje aan HP wanneer de inkt bijna op is, en wordt de inkt automatisch bezorgd voor een vaste prijs per maand.

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A4

Faxfunctie: Ja

Printresolutie: 1200 x 4800

Printtechnologie: Inkjetprinter

Prijs cartridge: €20

HP ENVY Photo 7830

Deze printer heeft een hele hoge printresolutie. Deze printer is dus ideaal voor het uitprinten van foto’s. De foto’s die hij print zijn scherp en kleurvol. Hij heeft ook een automatische drukinvoer functie.

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A4

Faxfunctie: Nee

Printresolutie: 4800 x 1200

Printtechnologie: Inkjetprinter

Prijs cartridge: €50

HP DeskJet 2724

Deze printer heeft een mooi design en print nadat hij geïnstalleerd is razendsnel. Hij is met wifi verbonden en is geschikt voor Instant Ink. Je installeert het apparaat via een app die je kunt downloaden op Android en Apple en dat is binnen een paar minuten gebeurd. 

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A4

Faxfunctie: Nee

Printresolutie: 1200 x 1200

Printtechnologie: Inkjetprinter

Prijs cartridge: €20

Beste all-in-one printer voor zakelijk gebruik

Brother DCP-L3550CDW

Deze grote printer is ideaal voor zakelijk gebruik. Hij kan automatisch dubbelzijdig printen, maakt hij weinig geluid en print en scant hij in hoge resolutie. Het is een groot apparaat die met wifi te gebruiken is en is een echte alleskunner die gemaakt is om dagelijks veel documenten te verwerken.

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A4

Faxfunctie: Nee

Printresolutie: 600 x 2400

Printtechnologie: LED-printer

Prijs cartridge: €93 (alle kleuren)

Brother MFC-J5330DW

Deze printer heeft een zeer robuust design en is heel gebruiksvriendelijk. Dat klinkt al als de ideale printer. Door de vele opties die erop zitten (onder andere A3 printen) is het een zeer geschikt apparaat voor een kantooromgeving. Hij kan ook fax ontvangen en print alles in hoge kwaliteit. 

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A3

Faxfunctie: Ja

Printresolutie: 4800 x 1200

Printtechnologie: Inkjetprinter

Prijs cartridge: €35

Epson WorkForce WF-2850DWF

Deze voordelige printer is een voordelige printer met een gebruiksvriendelijke software. Je stuurt hem aan via een LCD scherm en hij heeft allemaal slimme printmethodes. Hij kan namelijk door ADF automatisch documenten invoeren. Je kunt hierdoor gemakkelijk meerdere pagina’s scannen, kopiëren en faxen. 

Wifi verbinding: Ja

Maximale printformaat: A4

Faxfunctie: Ja

Printresolutie: 5760 x 1440

Printtechnologie: Inkjetprinter

Prijs cartridge: €70 (set voor 2 keer bijvullen)

Veelgestelde vragen

Wat kan ik met een all-in-one printer?

Zoals de benaming al zegt kan de printer alles wat een printer kan. Klik hier voor meer informatie wat de mogelijkheden van een all-in-one printer is. 

Hoe weet ik dat een printer een all-in-one printer is?

Dat staat er meestal bij vermeld. Wanneer dat niet zo is controleer dan wat hij allemaal kan. Klik hier voor meer informatie.

Kan een all-in-one printer faxen?

Dat ligt aan het apparaat. Faxen zit meestal niet bij het product inbegrepen. Ik heb wel een paar printers beschreven die kunnen faxen, klik hier voor zo’n printer. 

Kan ik een all-in-one printer voor kantoor gebruiken?

Zeker. Je hebt vele mogelijkheden voor werken met zo’n printer. Klik hier voor meer informatie er over.

Welke printer heb ik nodig?

Je hebt printers die juist handig zijn voor thuis en printers die juist handig zijn voor werk. Klik hier voor meer info.

Hoe duur zijn all-in-one printers?

Cartridges zijn over het algemeen aan de dure kant. Klik hier voor meer info over de cartridges.

Zijn er printers waarbij de cartridges goedkoop zijn?

Zeker. Er kunnen bijvoorbeeld andere andere technieken in het apparaat zitten. Klik hier voor zo’n voorbeeld.

You may also like